Florida: leváltották az iskolaigazgatót, aki nem kívánt állást foglalni abban a kérdésben, hogy volt-e Holokauszt

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A floridai Boca Raton városában leváltottak egy középiskola-igazgatóját, mert az egy szülőnek úgy nyilatkozott, hogy vezetőként neki nem feladata állást foglalni történelmi kérdésekről.

Az iskolát felügyelő Palm Beach County School District közleményt adott ki arról, hogy ismeri William Latson igazgató megjegyzését, és arra utasította őt, hogy a Holokauszttal kapcsolatos tananyagot az iskolában bővítse ki és személy szerint tegyen látogatást a washingtoni Holokauszt Múzeumban.

Ugyanakkor a közlemény azt is tartalmazza, hogy Latson igazgatói működése súlyos nézeteltérések okozója lett az iskola közösségében. Ezért jónak látták őt más pozícióba áthelyezni – olvasható a közleményben.

Latson egy szülővel beszélgetve egyebek közt ezt mondta: „Nem mindenki hisz abban, hogy a Holokauszt megtörtént.” Majd egy emailben így folytatta: „Nem tudom megmondani, hogy a Holokauszt tényleges esemény volt-e, mert az iskolakörzet alkalmazottjaként nem vagyok abban a helyzetben.”

Az érintett szülő felháborodásában megosztotta a beszélgetést a helyi lap, a The Palm Beach Post szerkesztőivel, ami országos visszhangot váltott ki.

Az érintett iskolának mintegy 2500 diákja van és hírek szerint a megyében az itt az egyik legnagyobb a zsidó diákok aránya.

Az igazgató egy későbbi közleményében elnézést kért a helyi lapnak küldött cikkében, mondván, hogy az általa írt email nem tükrözi kellőképpen személyes és szakmai elkötelezettségemet a Holokauszt szörnyűségeiről történő nevelés tekintetében.

A JTA cikkét fordította jég

Címkék:Holokauszt Boca Raton középiskola

[popup][/popup]