Felháborodtak a palesztinok, mert néhány társuk izraeliekkel együtt vacsorázott

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Palesztin üzletemberek az Izraeli hadsereg tisztjeivel együtt étkeztek az ünnepi Iftár-vacsorán.

A Hamász és az Iszlám Dzsihád elítéli az “ellenállás elárulását”, miután Hebron környékéről származó prominens palesztin üzletembereket láttak izraeliekkel keveredni.

Palesztin terrorcsoportok dühösen reagáltak, miután olyan felvételek kerültek elő, amelyeken ismert ciszjordániai palesztinok a napokban az Izraeli Védelmi Erők több tisztjével együtt vettek részt a Ramadán idején szokásos Iftar-vacsorán.

Az ünnepi étkezést, amelyet a muszlimok szent hónapja, a ramadán egynapos böjtjének befejezéseként tartottak, szombat este vezető üzletemberek adták a Ciszjordánia déli részén fekvő Hebron városának közelében.

Az egyik résztvevő “kölcsönös előnyök” feliratú videót tett közzé a TikTok-on, amelyen az izraeli tisztek a helyiekkel – köztük több, a Palesztin Hatósághoz közel állónak tekintett személlyel – beszélgetnek.

A videó felháborodást váltott ki a palesztinok körében a közösségi médiában, és gyorsan törölték.

A palesztin terrorcsoportok persze elítélték a résztvevőket, amiért „együttműködnek Izrael katonai uralmával”.

A Hamasz vasárnap közleményt adott ki, amelyben elítélte a találkozót, mint “teljesen elfogadhatatlan normalizálást, amely ellentmond nemzetünknek a terrorrezsim bojkottálásra vonatkozó értékeinek”.

“Ez a magatartás elárulja bátor mártírjaink örökségét, amely az ellenállás eszkalálására és a fegyveres harcra szólít fel” – fogalmazott a Hamász.

A palesztin Iszlám Dzsihád és a Népi Felszabadítási Front Palesztináért szintén elítélte a találkozót.

“Ez a teljesen elfogadhatatlan cselekedet a megszállás bűneinek és a népünk elleni folyamatos terrornak az árnyékában történik” – mondta az Iszlám Dzsihád. “Ez egy kés a bátor ellenállásunk hátába”.

[popup][/popup]