Ex-neonácik két kormányközeli lapnál

Írta: Szombat - Rovat: Belpolitika, Politika

A Vasarnap.hu keresztény és a neokohn.hu, EMIH-érdekkörbe tartozó zsidó hírportált érintette a leleplezés.

Több lap, köztük a Telex.hu is megírta, hogy a Vasárnap.hu kormányközeli keresztény lap július végén kinevezett új főszerkesztője, Horváth Tamás korábban erősen kötődött az Erő és Elszántság neonáci szervezethez. Először nem ismerte el megkeresésükre, hogy tagja volt a szervezetnek, később a Magyar Nemzetnek igen, de azt jelezte, hogy eltávolodott tőle.

Egy napra rá a Vasárnap.hu cikkéből kiderült, hogy egy motoros futár átadott nekik egy pendrive-ot, amin a neokohn.hu nevű zsidó lap újságírójáról készült egy fotó náci karlendítés közben. Gyenge Dániel elismerte, ő van a képeken, bocsánatot kért:

„Tartozom egy mély bocsánatkéréssel a Neokohn olvasóközönsége, a szerkesztőség, és a zsidó közösség tagjai felé is. A személyemet érintő cikkben szereplő képek valódiságát nem cáfolom, és azt sem hogy kezdő gimnazistaként, kamaszkoromban vállalhatatlan és ordas eszméknek voltam rabja” – fogalmazott Gyenge.

A Neokohn várja Horváth Tamás magyarázatát is, miért relativizálta a holokausztot. Egyelőre azonban csak egy olyan interjút adott, amiben nem vonta vissza korábbi kijelentéseit, mert “nem szereti az elhatárolósdit”.

[popup][/popup]