Elindult az antiszemitizmusról szóló újabb európai felmérés

Írta: mazsihisz.hu/Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

Az Európai Unió (EU) Alapjogi Ügynöksége (FRA) szerdától elindította az antiszemitizmussal kapcsolatos, immár harmadik nagyszabású  kontinentális felmérését az EU kiválasztott tagállamaiban. A kutatásban 16 év feletti, magukat zsidónak valló személyek vehetnek részt, akiket a környezetükben tapasztalt antiszemita jelenségekről kérdeznek.

A felmérés célja az antiszemitizmus különböző formáinak észlelései, tapasztalatai az önmagukat zsidónak valló személyek részéről. Az adatlap 2023. március 26-ig lesz elérhető a www.eujews.eu weboldalon.

A kutatásban 16 év feletti, magukat zsidónak valló személyek vehetnek részt Ausztriában, Belgiumban, Csehországban, Dániában, Franciaországban, Magyarországon, Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában, Spanyolországban és Svédországban.

A felmérést az Európai Unió (EU) Alapjogi Ügynöksége (FRA) megbízásából a Kantar Public végzi az Európai Unió a Progresszív Judaizmusért Alapítvány támogatásával. Az FRA célja, hogy az európai zsidók által tapasztalt antiszemitizmusról a lehető leginformatívabb képet készítse el annak érdekében, hogy az eredményeket fölhasználhassák az EU-intézmények, a tagállamok, a politikai döntéshozók és befolyásos közéleti szereplők, a zsidó és a tágabb értelemben vett civil társadalomban működő szervezetek.

A felmérés eredményét a nyilvánosság is megismerheti majd a médiából, valamint az FRA honlapján, a www.fra.europa.eu címen.

AZ előző, 2018-ben zajlott felmérés eredményeit itt lehet megtekinteni.

Mazsihisz.hu

Címkék:antiszemitizmus felmérés, Európai Alapjogi Ügynökség, Európai Unió, FRA

[popup][/popup]