Durva antiszemita incidens a New York-i metróban

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Allah Akbar kiáltással, antiszemita szitkokkal támadt rá egy nő egy izraeli diáklányra.

Lihi Aharon az incidens után

Lihi Aharon izraeli diáklány, az inzultus elszenvedője, aki arcsérüléseket szenvedett az incidens során, később az eseményt egy youtube felvételen kommentálta.

A felvételen látható maga az inzultus is. Aharon támadója, egy nő, még akkor is folytatta az antiszemita szitkozódást, amikor a rendőrség már őrizetbe vette az egyik metróállomáson.

A videón Aharon elmondja, hogy felszállt a járműre, és megkérte a nőt, hogy tegye arrébb a holmiját, mert le szeretne ülni. A nő elutasította, mire Aharon leült egy kipát viselő szakállas zsidó férfi mellé.

A nő sértegetni kezdte a férfit, szitkokat szórt rá és “Allahu Akbar” kiáltásokat hallatott. Egyebek közt azt kiabálta, kár hogy kevés zsidó vesztette életét New Jersey-ben a kóser boltban az előző heti terrortámadás során. Válszul Aharon okostelefonjával filmezni kezdte. A nő erre egy idő után kiütötte kezéből a telefont, és belemart az arcába.

Aharon erre megnyomta a vészfék gombját és a rendőrség szinte azonnal a helyszínre érkezett. A támadót őrizetbe vették, aki zavartalanul folytatta Aharon antiszemita szidalmazását.

Videóra vett ősszefoglalóját a diáklány azzal zárta, hogy büszkén viseli a karmolást az arcán. „Ne féljetek kiállni, és elhallgattatni a szidalmazókat. Ne féljetek küzdeni és felvenni a kesztyűt” – hangzik a videón.

JUST NOW: Jews Attacked on NYC Subway

Lihi Aharon got onto the NYC Subway station by Tribeca, Manhattan after her school’s induction ceremony. She got onto the number 2 train and immediately noticed a woman spreading her belongings onto several seats of the busy train.

ynetnews

Címkék:Allah Akbar, metró, New York

[popup][/popup]