Deutsch Tamás hasonlónak látja az LMBTQ szivárványt és a horogkeresztet – a német követség nem

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Nem első alkalommal emleget horogkeresztet, Gestapót, stb. a Fidesz EP frakcióvezetője, válaszul egy neki nem tetsző megnyilatkozásra.

Szivárványmintás szerelésben jelent meg a Forma-1 Magyar Nagydíj vasárnapi versenynapján Sebastian Vettel. Az Aston Martin csapat német pilótája pár nappal korábban élesen bírálta a melegeket is célba vevő magyar pedofilellenes törvényt. Ehhez nyomatékul egy szivárvány mintás cipőt is felvett.

Mesterházy Attila, az MSZP képviselője facebook bejegyzésben dícsérte meg Vettel cipőjét és döfött oda a Fidesznek.

Deutsch Tamás, a Fidesz Európa parlamenti képviselő csoportjának vezetője dühödten reagált és válaszul a berlini olimpiai stadionban lengedező horogkeresztes zászlókat emlegette.

Deutsch bejegyzéséből kisebbfajta botrány lett, nagyon sokan élesen bírálták az ízléstelen hasonlatot.

A budapesti német követség ekképpen reagált:

Deutsch  Tamás nem először használja ízléstelen módon a nácikkal való összehasonlítást. Tavaly decemberben a Gestapót emlegette néppárti Manfred Weber frakcióvezető egyik állítása nyomán. Válaszul megvonták képviselői jogait. Utána kénytelen volt bocsánatot kérni.

Két évvel ezelőtt pedig a zsidók 1944-es vagyonelkobzása jutott az eszébe a Momentum javaslatáról, mely szerint felül kéne vizsgálni az önkormányzati bérlakások fideszes rokonoknak történő kiadását.

Utóbbi ügy kapcsán akkor ezt írtuk:

“Világos, hogy Deutsch Tamásnak jutott a Fidesz (egyik) zsidója szerep – így lett az MTK elnöke és a Maccabi Játékok tótumfaktuma. Azt is tudjuk, hogy nem elegáns, konzervatív stílusáról, hanem inkább nyegle beszólásairól ismert a közösségi médiában… nem ártana azonban valami mértéket tartani. Az ilyen megnyilvánulások aligha növelik az általa képviselt politikai tábor népszerűségét a zsidó közösségben.”

 

Címkék:Deutsch Tamás, horogkereszt, Német követség, szivárvány

[popup][/popup]