„De mi köze ehhez a zsidóknak?”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Breuer Péter „Heti tévé” csatornájának vendége volt ma reggel Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke.

A zsidó televízióként számon tartott adó Pirkadat című műsorában maga Breuer beszélgetett a politikussal, s mint kiderült, a két ember régi jó ismerős. A téma természetesen Kósa minapi, országos botrányt okozó kijelentése volt a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben összeállt ellenzéki koalícióról, ahol is – Kósa szerint  – „a zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni”.

Kósa már korábban elnézést kért „félreérthető mondataiért”, s most nyilván azzal a szándékkal ült le beszélgetni, hogy megmagyarázza, honnan is adódott a félreértés. „Arra hívtam fel a figyelmet, ami engem mélységesen felháborít és elszomorít, hogy az ellenzéki együttműködés olyan ügyeket legitimál, ami elfogadhatatlan”.

„De mi köze ehhez a zsidóknak?” – tette fel a kérdést Breuer, amire Kósa újra megismételte, hogy a Jobbik politikusaival – mindenek előtt a Duna parti cipő emlékműbe köpködő Kulcsár Gergellyel – az együttműködés elfogadhatatlan.

Breuer ismét rákérdezett, hogy hogyan jönnek ide a zsidók, Kósa megismételte, hogy ez a koalíció elfogadhatatlan – és ennél aztán nem is jutottak tovább.

Breuer rákérdezett, hogy mit fog mondani Kósa a zsidó ismerőseinek, akikkel eddig jó kapcsolatban volt. Partnerének ez láthatóan kínos volt, s végül közölte is: nem engedi, hogy ez a műsor élőben lemenjen.

– De hát ez élőben megy – válaszolta Breuer.

– Ez? – kérdezte Kósa.

– Persze.

– De hát ez egy butaság, ez a műsor.

A katarzis elmaradt.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

PIRKADAT Breuer Péterrel: Kósa Lajos

Uploaded by HETI Tv on 2019-12-03.

Címkék:Breuer Péter, Heti Tévé, Kósa Lajos

[popup][/popup]