Cipőjükkel csapkodták a busz ablakait…

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

A londoni Jewish Chronicle is megosztotta azt a videót, amelyen egy csoport férfi köpköd és trágár módon mutogat egy autóbusz utasainak a londoni Oxford streeten. A buszban a Hanukka első estéjét ünneplő tinédzserek utaztak.

Az eset hétfő este történt, amikor egy londoni brit zsidókból és izraeliekből álló Chabad csoport autóbusza megállt az Oxford Streeten.

Néhány tinédzser leszállt a buszról, hogy az utcán táncoljon és énekeljen. Hamarosan egy csapatnyi férfi elkezdett táncolni velük – ez azonban inkább gúnyolódásnak tűnt.

Amikor a zsidó csoport nem vett róluk tudomást, az idegenek agresszívebbé váltak és „Free Palestine” kiáltásokat kezdtek harsogni.

Az eszkaláció elkerülése érdekében a csoportot vezető rabbi szólt, hogy mindenki szálljon vissza a buszra. Ekkor az idegen férfiak még agresszívebbek lettek, öklükkel kezdték verni az ablakokat, köpködtek, felemelt középső újukat mutogatták.

Az esetről készült sokkoló videón hallható, hogy az utasok sürgetik a sofőrt: induljon már. Az is látható, hogy a támadók közül közben ketten leveszik a cipőjüket, és azzal csapkodják a busz ablakait.

Hogy mit üvöltöttek azt a buszban nem lehetett hallani.

A buszon tartózkodó egyik nő azt mondta a JC-nek, hogy szerinte a támadás egyértelműen azért történt, mert a csoport zsidó volt. – Az utcán senki mást nem vettek célba.

A Chabad csoport egyik tagja nem sokkal az eset után feljelentést tett a rendőrségen.

London polgármestere elítélte az agressziót.

Jewish Chronicle

[popup][/popup]