Ben-Gvir, az új izraeli nemzetbiztonsági miniszter “teljes támogatást” ígért a rendőröknek

Írta: Gadó János - Rovat: Politika

Itamar Ben-Gvir, Izrael első nemzetbiztonsági minisztere (ilyen tisztség korábban nem volt) beiktatási beszédében kemény fellépést ígért a palesztin terrorizmussal szemben.

Iatamar Ben Gvir (a képen balra) Forrás: Wikipedia

A hivatalba lépő Netanjahu-kormány új miniszterei és a hivatalban lévő miniszterek között vasárnap zajlott a hatalomátadás-átvétel.

“Világossá kell tenni mindenki számára, aki ártani akar, hogy biztonsági szolgálataink erősek, céltudatosak és védekezésre képesek, és világossá kell tenni, hogy a saját életüket védő biztonsági erők személyzete teljes támogatásunkat élvezi ” – mondta Ben-Gvir. “Minden terrorista, aki ártani akar önöknek, az életét veszti, és én teljes mértékben támogatni fogom önöket ebben a háborúban” – folytatta, közvetlenül az összegyűlt rendőrökhöz és biztonsági személyzethez fordulva.

Elődje, Omer Barlev viszont felszólította a minisztérium irányítása alá tartozó rendőröket és biztonsági erőket, hogy védjék meg szakmai autonómiájukat.

“Maradjanak gerincesek, legyenek olyanok, mint a szikla a szélben, álljanak ki szakmai véleményük mellett – ez a kötelességük” – mondta Barlev, utalva a Ben-Gvirnek adott kibővített jogkörökre. Hozzátette, hogy minden rendőr, aki az új nemzetbiztonsági minisztérium alá tartozik, továbbra is őrizze meg nyitottságát. “Zsidók, muzulmánok, keresztények, drúzok és cserkeszek együtt szolgálnak, mind izraeliek, mindannyian egy célért dolgoznak: az állam polgárainak belső biztonságáért” – tette hozzá, elég világosan célozva az új miniszter pártjának, a Zsidó Hatalomnak nacionalista ideológiájára.

i24news

[popup][/popup]