Az október 7-én gyilkoló terroristák nagy része az ENSZ iskoláiban kapta meg az ideológiai kiképzést

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az ENSZ által működtetett palesztin iskolák tanárai közül számosan ünnepelték a Hamász október 7-i, Izraelben elkövetett mészárlását, amely szerintük a “nemzeti stratégia” részét képezik.

Az ENSZ Közel-Keleti Palesztin Menekülteket Segélyező Hivatala (UNRWA) által működtetett iskolák legalább 14 tanára nyilvánosan ünnepelte a Hamász atrocitásait a közösségi médiában. Egyikük “felejthetetlen dicsőséges reggelnek” nevezte október 7-ét – derült ki az Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-se) hétfőn közzétett jelentéséből.

A jelentés ezeen kívül legalább 100 olyan Hamász-terroristát is azonosított, akik az UNRWA oktatási rendszerében végeztek. Kiemelte Amer Yaser Nazmi Sada-t, akinek diplomáját megtalálták az izraeli családok október 7-i lemészárlásában részt vevő egyik terrorista járművében. A diplomát, amelyet Sada 2018-ban, az UNRWA gázai szakképzési programjának vezetője, Farid Ajmi’an Abu Adhira írta alá.

Az UNRWA egyik gázai alkalmazottja, Mahmoud Abu Adhm több olyan posztot is feltöltött, amely a Hamász által elkövetett mészárlást támogatta – derült ki a jelentésből. Az egyikben, amelyet három nappal a támadás után tett közzé, Abu Adhm iszlám szövegekre hivatkozva arra buzdította a palesztin terrorcsoportot, hogy ölje meg az izraeli túszokat: “Ne menj el egy fogoly mellett sem, akit nem bocsájtottak el, vágd el a nyakát, hogy így kelts rettegést az ellenségben”.

Az IMPACT-se vezérigazgatója, Marcus Sheff a The Algemeiner című lapnak nyilatkozott: “Ha arra tanítod a fiatalokat, hogy vágják el az ellenség nyakát, ne lepődj meg, ha ezt meg is teszi.”

“Amikor arra tanítod a fiatalokat, hogy a zsidókat ki kell irtani, ne lepődj meg, amikor erre tesznek kísérletet” – tette hozzá.

Egy másik esetben a ciszjordániai Nablusz városában található UNRWA általános iskola hivatalos Facebook-oldalán egy október 26-án tartott iskolai gyűlésről készült videót tettek közzé, amelyen egy fiatal fiú a Hamász gázai “dzsihád-harcosait” győzelemre buzdítja, és felidézi Mohamed próféta történetét, aki 628-ban Khaybarban vereséget mért a zsidókra. Ámen – mondja erre a diákok gyülekezete.

A videó azt is bemutatja, amint ötödikes a diákok egy iszlám tankönyvet bifláznak, amely az erőszakot népszerűsítő, Izrael elleni dzsihádra buzdító és a mártíromságot dicsőítő részeket tartalmaz.

Sheff szerint “statisztikailag több mint valószínű, hogy az október 7-én Izraelbe beszivárgott 3000 terrorista közül jóval több mint 1500” az UNRWA iskoláiban végzett. A Hamász által ellenőrzött Gázai övezetben az iskolák többsége ilyen.

“Az UNRWA által bevezetett – a Palesztin Hatóság szakértői által írt – iskolai tanterv a stratégiai és ideológiai alapja azoknak a szörnyűségeknek, amelyeket október 7-én láttunk” – mondta Sheff, hozzátéve, hogy az UNRWA tanárai saját gyűlöletkeltő anyagaikkal is kiegészítik a tantervet.

Az Impact-SE és a UN Watch (egy másik civil szervezet) által az év elején kiadott közös jelentés megállapította, hogy az UNRWA alkalmazottai olyan tantermi anyagokat készítettek, amelyek egy zsidókat szállító busz felgyújtását “grillpartiként” ünneplik, a diákokat a dzsihád és a mártíromság követésére, Izraelnek a térképekről való kitörlésére, valamint arra bátorítják, hogy “vérükkel” szabadítsák fel “a hazát”. Hogy csak néhány példát említsünk.

Sheff felszólította a nemzetközi közösséget, hogy állítsa le az UNRWA finanszírozását – amelynek Joe Biden amerikai elnök hivatalba lépése óta csaknem egymilliárd dollárt adott. Ugyanis az európai és amerikai illúziók ellenére, miszerint az uszítás visszaszorult, a tanterv egyáltalán nem változott 2016 óta. A továbbiakban idézte Mohammad Shtayyeh-t, a Palesztin Hatóság miniszterelnökét, aki azt mondta, hogy a palesztinok “inkább a víz- és villamosenergia-költségvetésüket rövidítik meg, minthogy egy kicsit is változtassanak a palesztin tanterven”.

Algemeiner

 

[popup][/popup]