Az „áruló” szépségkirálynő

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az Izrael-ellenes határozatairól elhíresült ENSZ Emberjogi Tanácsa ülést tartott. Ezen felszólalt Sarah Idan, az UN Watch szervezet Békenagykövete, aki elítélte a Hamasz terrorizmusát, és az elfogult arab médiát.

Sarah Idan

Miután Szíria, Pakisztán, Katar és a Palesztin Felszabadítási Szervezet képviselői Izraelt támadták „az emberi jogok súlyos megsértéséért”, szót kapott Sarah Idan (két évvel korábban Irak szépségkirálynője), aki jelenleg az UN Watch Békenagykövete.

Az UN Watch, mint számos cikkünkben tudósítottunk róla, az ENSZ különféle testületeinek Izrael-ellenes elfogultságát bíráló és regisztráló civil szervezet.

Sarah Idan:

“Két éve én képviseltem Irakot a Miss Universe szépségkirálynő választáson. A közösségi médiában Miss Israellel közös fényképet tettem közzé.

Erre felszólítottak, hogy vegyem le a képet, és nyomást gyakoroltak rám, hogy ítéljem el Izrael politikáját. Halálos fenyegetéseket kaptam. Azóta sem térhetek haza.

BOOM! Brave Miss Iraq Drops the Mic at UNHRC, Owns the Dictators

After Syria, Pakistan, Qatar & the PLO accused Israel of “grave violations of human rights,” Miss Iraq Sarah Idan-recently named a UN Watch Ambassador for Peace-took the floor: “Two years ago, I represented Iraq at Miss Universe. I posted a photo with Miss Israel on social media.

Vajon az iraki kormány miért nem ítéli el a fenyegetéseket és miért nem áll ki személyes szólásszabadságom mellett?

Az arabok és izraeliek ügye túlnő a politikai ellentéten. Mélyen gyökerezik a moszlim országok antiszemita vallási hitrendszerében.

Szomorú, de a gyűlöletet és intoleranciát felerősíti az elfogult média. A múlt hónapban figyeltem a hírműsorokat, és azokban egyszer sem tudósítottak arról, hogy a Hamasz terroristái mintegy 700 rakétát lőttek ki izraeli polgári célpontokra egy hétvégén, vagy arról, hogy a Hamasz a gázai palesztinokat emberi pajzsként használja.

Miért nem ítélik el a Hamaszt, mint a támadások kezdeményezőjét?

E helyett csak az önvédelemből foganatosított ellencsapások áldozatait mutatják, és Izraelt vádolják.

Árulónak neveznek, mert kiállok a béke ügye mellett. Vajon miért van az, hogy mindeddig egyetlen arab újság, honlap sem volt kíváncsi a nézeteimre? Inkább kijelentéseim torz fordításait közlik.

Szeretném emlékeztetni az arab országokat, hogy jóval több közös érdekük fűződik Izraelhez, mint a terrorista fegyveres csoportokhoz.

A két fél közötti béketárgyalások nem jelentik az arabok ügyének elárulását; az elengedhetetlen lépés a konfliktus felszámolása és a szenvedés megszüntetésének irányába. Köszönöm.”

Az unwatch.org cikkét Bassa László fordította

 

Címkék:ENSZ Emberjogi Tanácsa, Izrael, Miss Irak, Srah Ildan

[popup][/popup]