Az arab párt egyetlen zsidó képviselője:  „A megszállás a legnagyobb terrorizmus”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Egy nappal a kirjat arbai terrortámadásban meggyilkolt Ronen Hanania temetése után a Hadas-Ta’al (arab baloldali-nacionalista pártkoalíció) listájának egyetlen zsidó képviselője, Ofer Kasszif azt állította, Hanania és a telepesek is felelősek a terrortámadásokért, amelyeket nem ismert el terrornak.

Ofer Kaszif (Forrás: képernyőfotó)

,,A legnagyobb terror maga a megszállás. Ez az első dolog, és minden ebből ered, a palesztinok és az izraeliek vérontása, és véget ér amint a megszállás megszűnik” – nyilatkozta Kasszif a Ynet rádióban, amelyet magyarul az ujkelet.live közölt.

Aki lelőtte Ronen Hananiát, aki közvetlenül az ötvenedik születésnapja előtt elment a gyerekével az élelmiszerboltba, az nem terrorista?

,,Bizonyos szempontból igen. Mi támogatjuk a megszállással szembeni erőszakmentes ellenállást, de be kell látni, hogy a megszállás felelős az ellenállásért, amikor a telepesek minden nap, minden órában pogromokat tartanak a palesztinok ellen. A felelősség tehát őket illeti.”

Az “Oroszlánok Barlangja” tagjai, akik elhaladó autókra csapnak le és szimplán tüzet nyitnak rájuk, terroristák?

„Mindenkit emlékeztetni akarok arra, hogy az Oroszlánok Barlangjának tagjai a katonai erők ellen harcoltak. Ez nem terrorizmus.

Amikor a néhai Noa Lazar az ellenőrzőpontnál állt, anélkül, hogy fegyverével palesztinokra célzott volna, és fejbe lőtték, az nem terrorizmus?

,,Nem akarjuk, hogy ilyen dolgok megtörténjenek, aki a lány és mások meggyilkolásáért felelős, az, aki ágyútölteléknek küldte, őket terheli a felelősség.”

Tehát jogos az Oroszlánok Barlangjának harca?

,,A katonai erők elleni küzdelem legitim harc, én inkább az erőszakmentes küzdelmet részesítem előnyben, de a katonai erők elleni küzdelem a nemzetközi jog szerint legitim harc.”

Mi a helyzet az Umm al-Fahm-i terroristákkal, akik terrortámadást hajtottak végre Bnei Brakban?

Az ártatlan civilek bántalmazása, ahogyan az Bnei Brakban, Haderában történt – minden bizonnyal terrorizmus.

Tehát Ronen Hanania meggyilkolása nem terrorizmus?

,,Stimmel.”

Annak ellenére, hogy ő egy férfi, aki a fiával egy palesztin boltba ment.

,,Ne állítsd be őt ártatlan embernek, bizony, akik szálkaként élnek a [palesztin] torokban, azok nem ártatlan polgárok…Én és a Hadas-Ta’al párt többi tagja már évek óta mondjuk – támogatjuk az erőszakmentes harcot. De ahogy ez mindenhol megtörténik, ahol megszállás és elnyomás van, azok, akik azt várják a megszállás alatt állóktól és elnyomottaktól, hogy tétlenül üljenek és ne álljanak ellen, hazudnak maguknak.”

Teljes cikk

[popup][/popup]