Antiszemita rádióst tüntettek ki, de nyugi, kormánypárti zsidókkal ellensúlyozzák

Írta: Szombat - Rovat: Belpolitika, Politika

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adta át Siklósi Beatrix újságírónak, a Kossuth Rádió csatornaigazgatójának az államalapítás napja alkalmából – közölte az MTI.

Siklós Beatrix átveszi Gulyás Gergelytől kitüntetését (Fotó: MTI, Illyés Tibor)

Siklósi Beatrixnak  a Kossuth Rádió élére való kinevezése ellen 2020 januárjában 21 zsidó szervezet is tiltakozott azt a nyílt levelet aláírva, mely Siklósi felmentését kérte az MTVA vezérigazgatójától, Papp Dánieltől.

nyílt levelet 1700-an küldték el a vezérigazgató és Siklósi e-mail címére, majd végül 3500-an írták alá. A nyílt levél emlékeztet, hogy Siklósi többek között az alábbi mondatokat osztotta meg közösségi oldalán:

„egy jó hír estére: nem csak a cigókra, gyermekeink holoagymosására is van még pénz”.
„Jön Izrael!! Védd meg a hazát magyar!!”
„Több mint ezer ortodox zsidó érkezett a nyírségi faluba a világ minden részéről… és itt is maradnak…”

Siklósit a történelmi egyházak vezetői buktatták meg még 2014-ben, amikor a köztévén az egyházi műsorokat bízták rá.

Siklósi Betrix korábban a szélsőjobboldali nézeteiről ismert kurucinfo „cikkeit” is posztolta közösségi oldalán, ahol Horthy Miklós születésnapjáról is megemlékezett.

2018-ban A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) akkor levélben fordult a Médiatanács tagjaihoz, hogy Siklósi akkori kinevezését új pozíciójába vizsgálják felül a korábban napvilágot látott szélsőséges kijelentései és tevékenysége okán.

*

Üde színfoltja az idei kitüntetéseknek, hogy a kormányhoz közeli Breuer Péter, a Heti TV és a BreuerPress tulajdonosa is kitüntetést kapott. Az indoklás szerint „értékőrző munkájáért” juttatták neki a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Breuer Péter itt épp a Pesti TV-ben szakért

Breuerről a Telex.hu írta meg, hogy az előző ciklusban több mint 20 millió forintot kapott a Fidesz-frakciótól tanácsadásért, de kormányokkal történő együttműködése hosszabb múltra tekint vissza.

Breuer az MSZP kormányzása alatt Hiller Istvánnak adott tanácsokat, most a Fidesznek teszi ugyanezt – írja róla a 24.hu.

Breuer World B.P.I. Bt.-je az elmúlt négy évben több mint 20 millió forintért adott külpolitikai tanácsokat a Fidesz-frakciónak – emlékeztet a lap -, ami már csak azért is érdekes, mert Breuer a Heti TV újságírójaként a Kormányinfók állandó vendége, mi több, a Telex korábbi elemzése szerint a 2021-es kormányinfókon a Heti TV a hatodik leghamarabb szót kapó médium volt.

Breuer korábban tolmácsként segítette Orbán Viktort izraeli útján.

A kitüntettek sorában van továbbá “szakmai munkássága, egyházközi tevékenysége elismeréseként” Weisz Péter, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatója is, akit Novák Katalin köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta.

Weisz Péter (Forrás: kdnp.hu)

Mint ismeretes, Weisz Péter a KDNP-n belül működő Barankovics István Izraelita Egyesület elnöke, aki szintén következetesen segíti a kormánypártok politikáját.

[popup][/popup]