Áldozatok vagy a terror ünneplői, akiknek adományt gyűjtenek?

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A terrortámadásban meggyilkolt két fiatalember édesanyja bírálta azt az adománygyűjtő kampányt, amelyet Huwara arab falu lakói javára szerveztek. Két fiát a faluban gyilkolták meg, a gyilkosság után pedig a helyiek az utcán ünnepeltek.  

Esti Yaniv (Forrás: Twitter)

A faluban két zsidó fiatalember terrorista merénylet áldozata lett. Miután ez az utóbbi hónapokban a sokadik eset volt, a közeli zsidó települések – az izraeli hatóságok reakciójával elégedetlen – lakói saját kezükbe vették a törvényt bevonultak az arab faluba, romboltak és gyújtogattak. Sokan szabályos pogromnak nevezték a történteket. Igen nagy volt az anyagi kár, amelyre válaszul baloldali izraeli szervezetek adománygyűjtést kezdeményeztek Huwara lakói javára. A Yaya Fink nevű munkapárti aktivista által indított kampány során több mint  1.6 millió sékelt (160 millió forint) adományoztak a károk helyreállítására.

Hallel és Yagel Yaniv

Esti Yaniv, a terrorista merénylet áldozatául esett két fiú anyja bírálta a pénzgyűjtést. Az Arutz Sheva (a telepes mozgalomhoz közeli hírportál) tudósítójának azt mondta, hogy “elborzadt” az adományok hallatán, hiszen Huwarában a fiai meggyilkolása után ünnepséget rendeztek.

“Minden nap lenézek Huwara gyilkos falujára, ahol a fiaim gyilkosa még mindig szabadon járkál, ahol süteményeket osztogattak és ünnepeltek a gyilkosság után” – mondta Yaniv az Arutz Sheva-nak.

“Elborzadtam, amikor hallottam erről a szörnyű kampányról, amelyet egy nappal azután indítottak, hogy Huwara lakói közül sokan ünnepelték fiaim meggyilkolását.”

A Janiv testvérek meggyilkolását követő napon több videó is felbukkant, amelyeken a falu és a közeli Náblusz (héber nevén: Schem) palesztin lakosai ünneplik a támadást.

A pénzgyűjtést szervező Yaya Fink úgy nyilatkozott, hogy tartalékosként ő is a palesztin terror ellen harcol, de az ártatlan palesztinok szenvedését nem nézheti tétlenül.

[popup][/popup]