„Addig itt maradok, amíg a gyerekeimet ki nem szabadítják”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Egy apa, akinek feleségét és három gyermekét Gázába hurcolták, közölte, hogy a védelmi minisztérium előtt marad Tel-Avivban mindaddig, amíg ozzátartozói ki nem szabadulnak; “Nem vagyok politikai lény, eltűnök, amint kiszabadulnak” – tette hozzá.

Avichai Brodetz (Középen)

Avichai Brodetz azt mondta, hogy addig nem megy el, amíg felesége és három gyermeke, Ofri, Yuval és Uriah ki nem szabadul. Hajnali 3-kor érkezett és lecövekelt a minisztérium és a katonai főhadiszállás előtti járdán, hogy ülősztrájkot tartson, számos támogatója kíséretében.

“A hadseregben szolgáltam kötelező és tartalékos szolgálatot, és szeretem a hazámat. Nem haragszom senkire, de azt akarom, hogy változzon a politika, és mindenekelőtt a nőket és a gyerekeket engedjék szabadon. Azt hiszem, ebben a háborúban mindkét fél egyetérthet. Nem létezhet olyan szervezet a világon, amely ártani akarna egy anyának és a gyermekeinek”.

Brodetz elmondta, hogy meghatotta a rengeteg támogatás. “Ha tudnék, sírnék, de még nem tudtam megemészteni a történteket. Szükségem van valakire, aki segít sírni, de még nem találtam senkit” – mondta.

A délvidéki gazda azt mondta, álmában sem gondolta volna, hogy ennyi összetartást, szeretetet és támogatást talál majd az izraeliek körében. “Soha nem voltam politikai lény. Remélem, hogy minden fogoly visszatér, és soha többé nem látnak engem”.

Ynetnews

Címkék:Gyerekrablás, Hamasz

[popup][/popup]