A zsidókat (indoklás nélkül) lelőhetik, ugye?

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A hóhér döntött: november 13-án mindannyian zsidók voltunk – vélekedik Gérard Biard, a Charlie Hebdo főszerkesztője.

Gérard Biard főszerkesztő és Patrick Pelloux karikaturista a Charlie Hebdo merényletet követő sajtótájékoztatón 2015. január 13.-án

Gérard Biard főszerkesztő és Patrick Pelloux karikaturista a Charlie Hebdo merényletet követő sajtótájékoztatón, 2015. január 13-án

Gérard Biard, a Charlie Hebdo főszerkesztője a munkatársai ellen elkövetett merénylet első évfordulóján kiadott különszám vezércikkében felemlíti, hogy senki sem keresett magyarázatot a múlt év január 9-én a párizsi Hyper Cacher szupermarketben történt vérontásra.

Szakértők és értelmiségek serege marasztalta el a Charlie Hebdo szerkesztőségét, de senki sem firtatta a Porte de Vincennes-i Hyper Cacherban elkövetett túszejtés és mészárlás,  s a négy túsz halálát kiváltó okokat – fájlalja a karikaturista.

Biard azt is furcsállja, hogy a 2014 májusában a brüsszeli Zsidó Múzeumban történt hármas gyilkosság kapcsán sem boncolgatták a történtek okait; mintha magától értetődő lenne, hogy miért válnak célponttá a zsidók.

Az antiszemita és anticionista megszállottak a geopolitikában találnak megnyugtató választ: a földkerekség minden zsidójának vezekelnie kell Izrael Állam külpolitikája miatt.

A Charlie Hebdo különszáma

A gyilkos még mindig szabadlábon- írja a következetesen vallásellenes Charlie Hebdo különszáma a gyilkosságról

Ami pedig a többieket illeti, már közömbösek lettünk a zsidó áldozatokkal szemben. „Túlságosan hozzá vagyunk már szokva ahhoz, hogy a zsidókat legyilkolják, csupán azért mert zsidók. Az antiszemita gyilkosságok az iszlámista terrorizmus holtterébe kerültek” – vélekedik Biard.

A zsidó áldozatok felé mutatott közöny „nem csupán emberi szempontból súlyos vétség. Ugyanis így a hóhér döntheti el, hogy ki zsidó. November 13 (a több mint 150 halottat követelő párizsi vérengzés – Szombat szerk.) szolgáltatta számunkra a bizonyítékot. Ezen a napon a hóhér bejelentette, úgy döntött, hogy mindannyian zsidók vagyunk”– összegzi a Charlie Hebdo főszerkesztője.

A Le MondeJuif cikke nyomán: Mika Klára

 

 

[popup][/popup]