A Wikileaks és Gyurcsány izraeli rendőrei

Írta: Gadó János - Rovat: Politika

Avagy: az aktuális nagy összeesküvés

…mely szerint:

– Gyurcsány izraeliekkel verette szét a magyar nép békés ünnepét;

– Medgyessy és Gyurcsány lopták el a magyarok pénzét;

– Izraeli kémrepülőgépek megölték azt, aki mindezt le akarta leplezni;

– Erről maga Gyurcsány tárgyalt Izraelben.

Önök mindezt eddig nem tudták? Az MTI   jóvoltából most megismerhetik a meztelen igazságot.

wikileaks-3

A hivatalos magyar hírügynökség ugyanis minden kritika nélkül ismertetett  (2013. április 25., csütörtök 20:01.) egy Wikileaks által közölt dokumentumot, amelyet a Stratfor nevű amerikai hírszerző/elemző cégtől loptak el. Az ötmillió (!) ellopott file közül (nyilván teljesen véletlenül) kiválasztott szövegben a cég két munkatársa levelez.

Egyikük, egy bizonyos Klara E. Kiss-Kingston vadul kombinálva összehozza izraeli katonák állítólagos budapesti gyakorlatát, a 2006 őszi zavargásokat, egy szíriai pénzváltó budapesti meggyilkolását, izraeli kémrepülőgépek magyarországi berepülését, a Kulcsár-féle bróker-ügyet (“ez talán a legnagyobb pénzügyi csalás volt, amit ennek a századnak a második felében követtek el”) és Gyurcsány Ferenc izraeli látogatását.

A kép amit a hírszerző hölgy összerak, klasszikus összeesküvés-elmélet: a szocialisták ellopták a magyar nép pénzét, izraeli közreműködéssel vérbe fojtották az 1956-os emlékünnepet és ugyancsak izraeli segítséggel megölték azt, aki minderről hírt adott volna.

Az MTI pedig tárgyilagos hangon, különösebb kritikai távolságtartás nélkül ismerteti az antiszemita agyrémet.

Nem véletlen, hogy a magyar náci honlapok boldog gyönyörűséggel csámcsognak a történeten és a Jobbik már vizsgálatot követel.

Sajnos a hírt átvette a Heti Válasz (még jó, hogy a változtatás nélkül közölt anyagnak legalább a címébe beírta, hogy „összesküvéselmélet-szagú”), a kincstári  Híradó, a ma.hu és ki tudja még hányan.

Egyedül az origo.hu teljesítette azt a sajtóetikai minimumot, mely szerint egyetlen forrásból származó hírt nem lehet elfogadni, és megkereste a Kiss Kingston nevű hölgyet, aki készségesen elmondta, hogy mindez csak az ő kombinációja volt.

Az MTI aztán erről is  beszámolt. (2013. április 25., csütörtök 21:43)

Még szomorúbb, hogy a kritikai alapállásra sokat adó honlapok is komoly hírként ismertették a primitív agyrémet, még ha mellékelték is hozzá Gyurcsány Ferenc cáfolatát és az origo.hu információit. Vajon miért közölnek határozott cáfolat nélkül olyasmit, amiről eleve tudják, hogy hamis?

Gyurcsány Ferenc marhaságnak nevezte a történetet (joggal), de nem értette, hogy tud valaki ilyesmit kitalálni. Nem gondolt az emberekben élő elementáris igényre, hogy egymástól távoli, nyugtalanító dolgokat egyetlen, ismerni vélt okra vezessenek vissza, ami által a világ rendje a fejükben helyreáll. Ez az egyetlen ok a titkos közös mozgató, a nagy összeesküvő. Ezt a szerepet, balszerencséjére, ezúttal őrá osztották ki. És persze Izraelre, amely nélkül nincs összeesküvés.

*

Mi ebből a tanulság?  Az antiszemita összeesküvés-elmélet ma is remekül eladható, egyedül a „zsidó” szót és kontextusát kell „Izraelre” fölcserélni.

[popup][/popup]