Ukrajna főrabbija: A világ nem állította meg Hitlert, Putyint meg kell állítania!

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Ukrajna főrabbija arra szólítja fel a világot, hogy állítsa meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt, mielőtt elpusztítja az országot, és arra kérte az Egyesült Államokat vagy a NATO-t, hogy bombázzák le a főváros, Kijev felé tartó hatalmas, sok kilométer hosszú orosz katonai konvojt.

Jakov Bleich, Ukrajna főrabbija (forrás: Wikipedia)

“Péntek óta az ukrán hadsereg elleni háborúból az emberek elleni háborúvá vált ez a harc” – mondta Yaakov Bleich rabbi a CNN-nek. “Nem fogom népirtásnak (genocide) nevezni, mert (Putyin) egyszerűen válogatás nélkül gyilkol mindenkit, nem érdekli, hogy milyen a genetikájuk, vagy honnan jöttek.

“Megöli azokat az embereket, akiket állítólag meg akar védeni. Bombázza Harkivot, ahol sok oroszul beszélő ember él. Nem azért jött, hogy megmentse az oroszul beszélő embereket?”

 

Putyin állításával kapcsolatban, miszerint az offenzívával Ukrajnát “nácitlanítani” akarja, Bleich azt mondja: “A náci, akit nácitlanítani kellene – az nem más, mint Vlagyimir Putyin”.

Bleich felhívással fordult az egész világhoz: “Álljunk fel és tegyünk valamit. Még megállíthatjuk őt. Hitlert nem tudtuk megállítani a második világháborúban – nos, talán meg tudtuk volna, de nem tettük -, de most megállíthatjuk Putyint.

“A világ megállíthatja őt, a NATO megállíthatja őt, az Egyesült Államok megállíthatja őt. És életek millióit menthetjük meg, pusztán azzal, hogy megsemmisítjük a 37 mérföld hosszú, tankokból és páncélozott járművekből álló konvoját, amelyik el fogja pusztítani Ukrajna fővárosát és az ott élő embereket. Itt az ideje, hogy a világ tegyen valamit.”

CNN

Címkék:háború, Jakov Bleich, Putyin, ukrán főrabbi

[popup][/popup]