Kézikönyv a női szexrabszolgaságról

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az Iszlám Államban forgalmazott összeállítás helyesli a rabszolgaságot, a nemi erőszakot (ide értve a serdületlen leánygyermekek megerőszakolását) és a szexrabszolgák kereskedelmét.

Női rabszolgák

A kiadvány címoldala (Forrás: MEMRI)

Hajlamosak vagyunk kételkedni az Iszlám Államban gyakorolt szexuális rabszolgaságról terjesztett szörnyű történetekben. Sajnos a helyzet még annál is szomorúbb, mint ahogyan a riportok lefestik.

Az iszlamisták nemrég az iraki Moszulban mutatták be „Kérdések és válaszok a foglyul ejtésről és a rabszolgatartásról” című füzetüket, ami kérdés-felelet formában világosan rögzíti az Iszlám Államnak a nők rabszolgaságáról kialakított álláspontját. Az anyagot a Közel-keleti Médiakutató Intézet (MEMRI) fordította angolra.

„Minden hitetlen nőt foglyul lehet ejteni?” A válasz: „A tudósok között egyetértés mutatkozik abban, hogy hitetlen (értsd: nem muszlim) nőket foglyul ejteni megengedett.”

A következő kérdés: „Közösülhet-e valaki fogva tartott nővel?” Válasz: „A nemi közösülés fogolyként tartott nővel megengedett. A mindenható Allah mondta: Áldottak azok a hívők, akik őrzik tisztaságukat, kivéve kapcsolatukat feleségükkel vagy a birtokukban lévő fogolynőkkel és rabszolgákkal, és ezért nem marasztalhatók el. [Korán 23:5-6].”

Miután a női rabszolgaságot legálisnak minősíti, a füzet rátér annak taglalására, miféle szexről is van szó.

„Amennyiben szűzlányról van szó, gazdája minden további nélkül szeretkezhet vele. Ha azonban az illető nem szűz, előzetesen meg kell tisztítani a méhét…” Hogy miként kell ezt elvégezni, a kézikönyv nem részletezi.

Mi a helyzet a gyermekek rabszolgaságával? Az Iszlám Állam erre is megadja a választ.

Kérdés: „Megengedhető olyan női rabszolgával közösülni, aki még nem érte el a pubertáskort?” Válasz: „Ez abban az esetben megengedett, ha az illető érett a nemi kapcsolatra, ha azonban nem, akkor elég vele közösülés nélkül élvezkedni.”

A 27 kérdésre adott rendszerezett válaszok betekintést adnak a szexuális rabszolgaság olyan kérdéseibe, mint hogyan kell nővérekkel együtt hálni, vagy mely szabályok vonatkoznak a rabszolgák adásvételére.

Az elmúlt hónapok során a média bőségesen tudósított a női menekültek személyes tapasztalatairól az Iszlám Állam szexuális rabszolgaságot bátorító gyakorlatával kapcsolatban. A füzet megjelenése azt mutatja, hogy az Iszlám Államban megsokasodtak a női rabszolgasággal kapcsolatos kérdések. Mindez megerősíti annak a sok ezer jezidi (az egyik kurd törzs) és más kisebbséghez tartozó asszonynak és lánynak a beszámolóit, akiket a terroristák szexuális rabszolgaságra kényszerítettek.

A Jerusalem Post cikkét Bassa László fordította.

 

[popup][/popup]