A New York-i rendőrség őrizetbe vette a zsidó gyerekeket inzultáló nőt

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

A 21 éves nőt fenyegetéssel és súlyos zaklatással vádolják – mindkettő gyűlölet bűncselekménynek, továbbá gyermeket sértő cselekedetnek számít.

Christina Darling január 14-én, pénteki napon inzultált egy nyolcéves zsidó kisfiút, aki hétéves és kétéves testvéreivel játszott a brooklyni Marine Park negyed egyik ortodox zsinagógája előtt. Darling állítólag azt mondta nekik: „Hitlernek mindnyájatokat meg kellett volna ölnie. Én majd megöllek titeket és tudom, hol laktok”.

A térfigyelő kamerák azt is rögzítették, ahogyan Darling leköpte a fiút.

A New York-i rendőrség (NYPD) kedden tette közzé a felvételt. Az őrizetbe vétel körülményei nem ismeretesek.

Aryah Fried , a gyermekek édesapja a CBS News New Yorknak nyilatkozta: „Remélem, hogy az elkövető tisztában van cselekedete súlyosságával. Amikor egy felnőtt így bánik kisgyerekekkel, az több mint őrültség.“

Darlingról kiderült, hogy a St. Francis College diákja oktatás, angol és pszichológia szakon. A Change.org csatornán csütörtökön aláírásgyűjtés indult a brooklyni intézményből történő kizárására. Felhívást is közzétettek Miguel Martinez-Saenz elnök felé, amiben követelik ”a zsidó nép ellen irányuló rasszista, fanatikus támadás elítélését.”

A NYPD gyűlölet bűncselekményeket nyilvántartó osztályának adatai szerint a múlt évben 198 zsidóellenes gyűlölet-bűncselekményt azonosítottak New Yorkban és 58 személyt vettek őrizetbe ezzel kapcsolatban.

JTA – Bassa László

Címkék:bántalmazás, Brooklyn, New York, zsidó gyerekek

[popup][/popup]