A Mazsihisz új alelnöke Mester Tamás

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A második alelnök személyéről a következő közgyűlésen szavaznak.

Mester Tamás

A közgyűlés fejleményeit helyszíni tudósítónk, Szabó Kitti, valamint a Mazsihisz fb oldalának híradása alapján foglaljuk össze.

A Mazsihisz közgyűlése az elnökválasztás után az alelnökök megválasztásával folytatódott. Az alelnök-jelöltek a következő személyek voltak:

Buk István (Szeged),
dr. Feldmájer Péter (Nagykőrös),
Horovitz Tamás (Debrecen),
Horváth József (Bét-Sálom, Lágymányos / Budapest),
Márkus Sándor (Szombathely),
Nádel Tamás (Dohány utca / Budapest),
dr. Nógrádi Péter (Frankel / Budapest),
Róna László (Kaposvár).

Miután a küldöttek leadták szavazataikat, elkezdődött a hosszadalmas szavazatszámlálás, s eközben került sor a zárszámadásra. A napirendi pont előadója: Dr. Kunos Péter ügyvezető igazgató és Paszternák Tamás pénzügyi vezető volt.

Az alelnökjelöltek közül elsőként Mester Tamás, a BZSH elnöke kapta meg a szükséges szavazatokat, 57 voksot.

A második fordulóban Nógrádi Péter és Horovitz Tamás „maradt állva”: mind a ketten 51-51 voksot kaptak. A döntetlent látva Mester Tamás felvetette, hogy mindkét jelölt kapjon alelnöki tisztséget.

A Közgyűlés ezt az előterjesztést nem szavazta meg, mert ahhoz hogy napirendre lehessen tűzni az Alapszabály módosítását, a jelen lévők 100%-os egyetértése szükséges, ám ez ügyben volt 3 nem szavazat. Így a másik alelnök a következő közgyűlésen kerül majd megválasztásra, mivel az Alapszabály szerint egy közgyűlésen csak két fordulós szavazás lehetséges az új alelnök személyéről.

Így tehát a következő közgyűlésig egy alelnök lesz, Mester Tamás személyében.

Címkék:Mazsihisz alelnök

[popup][/popup]