A hamászosok egyértelmű utasítást kaptak civilek lemészárlására

Írta: ujkelet.live - Rovat: Politika

Az izraeli hadsereg által Gázában lefoglalt dokumentumból kiderül, hogy a szervezet katonai szárnyának tagjai egyértelmű utasításokat kaptak civilek lemészárlására, jelentette este a Kan.

A „szigorúan titkosnak” definiált dokumentumban a Hamász-osztagnak szóló utasítások szerepelnek Alumim kibuc elfoglalására.

,,Az osztag küldetése – megtámadni Alumim kibucot azzal a céllal, hogy minél több áldozat legyen, túszokat ejtsenek és felkészüljenek a kibucban, amíg további utasításokat nem kapnak” – áll a dokumentumban. ,,A szakasz küldetései – a szakasz felelősségi területének megtisztítása és biztosítása, valamint a túszok begyűjtése. Külső biztosítás, a kibuc kerületi védelme az izraeli erők betörési kísérletei ellen.”

Ennek a dokumentumnak a jelentősége azért nagy, mert a Hamász politikai szárnyának helyettes vezetője, Száleh al-Aruri csütörtöki állításaival ellentétben azt bizonyítja, hogy a Hamász valóban civilek lemészárlását tűzte ki célul. Aruri azt állította, hogy a Hamász katonai szárnyának tagjai nem gyilkoltak és nem raboltak el civileket. Elmondása szerint azok a gázai állampolgárok, akik ezt megtették, önként léptek be a területre, miután áttörték a kerítést.

A Hamász Nukba-erőinek terroristája beismeri a katonai hírszerzés nyomozóinak a Gázai övezet melletti közösségekben elkövetett mészárlást;

A „szigorúan titkos” dokumentumok között szerepel a parancs, hogy két terrorosztag beszivárogjon a Gáza melletti kibucba, „kutassák át a Bnei Akiva ifjúsági központot”, „kutassák át a régi Da’at iskolát”, „ejtsenek túszokat” és „öljenek meg minél többeket.”

Az egyéb utasítások közé tartozik a kibuc ebédlőjének ostrom alá vétele és a portyázás „a fogorvosi rendelőben, a szupermarketben, az étkezőben” – mondta az izraeli hadsereg egyik forrása az NBC-nek. ,,A specifikusság szintje miatt hírszerzési területen mindenkinek leesne az álla.”

A Hamász péntek este propagandavideót tett közzé, amelyen terroristái izraeli kisgyerekeket és csecsemőket tartanak kezükben gyengéd szeretettel, a dél-izraeli Holit kibucban múlt szombaton, nyilvánvalón azzal a céllal, hogy kedvező képet próbáljanak kialakítani magukról.

Hamas releases footage of its members carrying babies during the terrorist attack in southern Israel on October 7. pic.twitter.com/otmmqiy3ap

A gyerekek szülei sehol nem láthatók. Nem világos, hogy a gyerekek között voltak-e olyanok, akiket Gázába hurcoltak.

Egyértelmű bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy a terroristák több kisgyermeket meggyilkoltak a mészárlás során.

Teljes cikk

[popup][/popup]