A Fauda sztárjai, rendezője és forgatókönyvírója is bevonult tartalékos szolgálatra

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Fauda című népszerű izraeli tévéműsor számos sztárja is ott van azon több százezer izraeli között, akiket az elmúlt 10 napban tartalékos szolgálatra hívtak be  a Hamász elleni háborúban.

A Fauda sztárja, Tsahi Halevi, izraeli katonai egyenruhában a fiával. (FotóInstagram)

A Fauda sztárja, Tsahi Halevi, izraeli katonai egyenruhában a fiával. (Fotó: Instagram)

A tartalékos szolgálatra jelentkező színészek között volt Tzachi Halevi, Idan Amedi, Tomer Capone és Yaakov Zada Daniel.

Emellett a sorozat társalkotói, Lior Raz, Avi Issacharoff és Yohanan Plesner mindannyian önkéntesként csatlakoztak a “Fegyvertestvérek” nevű szervezethez, a kormány igazságügyi reformtervét ellenző tartalékosok szövetségéhez, amely most szolgálatra biztatja tagjait.

“Dél felé vettem az irányt, hogy csatlakozzam a “Fegyvertársak” több száz bátor önkénteséhez, akik fáradhatatlanul dolgoztak, hogy segítsenek a lakosságnak Izrael déli részén. A bombázott Szderot városába küldtek minket, hogy két családot kihozzunk” – írta Raz az X-en, korábbi nevén Twitteren.

A Fauda rendezője, Rotem Shamir azt mondta a The Hollywood Reporternek, hogy amikor a közösségi médiában látta a színészek egyenruhás felvételeit, inkább tűnt úgy, mintha a sorozat egyik jelenete lenne, mint a valóság.

Amedi szintén a közösségi médiára posztolt egy üzenetet: “Nem, ez nem egy jelenet a Faudából, ez a való élet. Azért vagyunk itt, hogy megvédjük a gyermekeinket, a családjainkat és az otthonunkat”.

Israel21C

Kapcsolódó cikk

A Fauda Ayub kapitánya is üzenetet küldött a Hamasz terrortámadásáról

[popup][/popup]