700 neves hollywoodi személyiség Izraelt támogató nyílt levelet írt alá

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Gal Gadot, Jerry Seinfeld, Jamie Lee Curtis és Chris Pine is az aláírók között van, akik elítélték a Hamász palesztin terrorcsoport támadását: “Ez terrorizmus. Ez a gonoszság.”

Gal Gadot, Jerry Seinfeld, Jamie Lee Curtis, Chris Pine, Mayim Bialik, Liev Schreiber, Amy Schumer és Michael Douglas is azon több mint 700 híresség és szórakoztatóipari vezető között van, akik kiálltak Izrael mellett. Aláírták a Kreatív közösség a békéért nevű nonprofit szervezet által fogalmazott nyílt levelet, amelyben elítélik a Hamász palesztin terrorszervezet Izrael elleni támadását, és a túszok visszatérését követelik.

A levélben arra is felszólították a szórakoztatóipari közösséget, hogy tartózkodjanak a háborúval kapcsolatos téves információk megosztásától.

Szombat reggel a Hamász terrorszervezet támadást indított Izrael déli része ellen. Az eszkalálódó konfliktusnak egyre több halálos áldozata van, az Associated Press szerint csütörtök óta az áldozatok száma mindkét oldalon meghaladta a 2700-at.

“Fáj a szívem az elvesztett életekért és a széttört családokért” – osztotta meg Gadot egy nyilatkozatában. “Imádkozom mindenkiért, akit a Hamász terrorizmusa és brutalitása érintett. És remélem, hogy a világ továbbra is szilárdan támogatja az izraeli népet”.

A levelet aláírta többek között Debra Messing, Bryan Lourd, Richard Lovett, Ryan Murphy, Zachery Levi, Sharon Osbourne, Tracey-Ann Oberman, George Lopez, Phil Rosenthal, Mekhi Phifer, Diane Warren, Haim Saban, Irving Azoff, Ynon Kreiz, Jody Gerson, Mark Hamill, Rick Yorn, Howie Mandel, Sherry Lansing, Rick Yorn, Tom Rothman Julian Edelman és Antoine Fuqua.

Saban közleményében azt is írta: “A több mint 1200 izraeli barbár meggyilkolása után a hollywoodi közösségben és szerte a világon ki kell állnunk Izrael mellett, amikor az megvédi magát a gázai terrorista rezsim ellen, amely Izrael elpusztítására törekszik”.

“Az izraeliek évtizedes rémálma vált valósággá, amikor a Hamász terroristái beszivárogtak az izraeli városokba.

A Hamász több ezer rakétát lőtt ki válogatás nélkül a civil lakosságra, a Hamász ártatlan férfiakat, nőket és gyerekeket gyilkolt és rabolt el. Csecsemőket és időseket raboltak el és gyilkoltak meg. Megerőszakolták a nőket és megcsonkították a testüket. Holttestüket az utcákon és a közösségi médiában mutogatták. Gyáván megtámadták a Supernova zenei fesztivált – halált és pusztítást hoztak egy olyan eseményre, amely a barátságot és a szeretetet ünnepelte.

Ez a terrorizmus. Ez a gonoszság. A Hamász tetteit nem lehet sem igazolni, sem racionalizálni. Ezek barbár terrorcselekmények, amelyeket mindenkinek el kell ítélnie. Ez egy terrorista szervezet, amelynek vezetői a zsidók meggyilkolására szólítanak fel mindenhol.

A Kreatív közösség a békéért (Creative Community for Peace – CCFP) felszólítja barátainkat és kollégáinkat a szórakoztatóiparban, hogy erőteljesen szólaljanak fel a Hamász ellen, és tegyenek meg mindent, ami tőlük telik, hogy a terrorszervezetet rábírják az ártatlan túszok elengedésére.

Miközben Izrael az elkövetkező napokban és hetekben megteszi a szükséges lépéseket polgárai védelmében, a közösségi médiát elárasztja majd az Irán által irányított, összehangolt félretájékoztatási kampány. Arra kérünk mindenkit, hogy emlékezzen az Izraelből származó szörnyű képekre, és ne erősítse fel, vagy ne dőljön be a propagandájuknak.

Gondolataink mindazokkal vannak, akik a felfoghatatlan erejű félelem és erőszak légkörében élnek, és reméljük, hogy eljön az a nap, amikor az izraeliek és a palesztinok békében élhetnek egymás mellett.”

hollywoodreporter.com

[popup][/popup]