“Börtönviselt bankár” – vagy jogtalanság áldozata

Írta: jég - Rovat: Politika

A Heti Válasz főszerkesztő-helyettese, Szőnyi Szilárd, a Szombatban megjelent írásra erősen hivatkozva kifogásolja, hogy Kunos Péter, egy „börtönviselt bankár” pályázik a Mazsihisz/BZSH ügyvezető igazgatói tisztségére.
Kunos-Peter

Kunos Péter is jelölt a BZSH ügyvezető igazgatói posztjára

Kunos Pétert, az Agrobank akkori igazgatóját 1998-ban valóban kétévi börtönre ítélte a bíróság – de már a korabeli sajtó egy része is nagy gyanakvással fogadta ítéletet, a bíróság indoklását nyakatekertnek nevezték, amely után minden szofista megnyalja a tíz ujját. Az ítélet tárgya nem vesztegetés volt egyébként, mint Szőnyi tévesen írja. Már akkor is felmerült, hogy itt valójában justizmord-ról van szó, az akkor éppen baloldali kormány akciójáról, amely a választások előtt egy bankár fejének felmutatásával akarta bizonyítani virtigli szocialista, népközeli voltát.

A négy jelölt közül egyedül Kunos személyét kifogásolja a kormányközeli lap – ők tudják miért. De ez esetben hozzá kell tennünk, hogy Kunos történetének volt és van egy másik olvasata is.

Nem szólva arról, hogy Kunos rég mentesült a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól, így korántsem ildomos ezt a fejére olvasni – még egy kormányközeli lapnak sem.

[popup][/popup]