Európai Uniós felmérés az antiszemitizmusról

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az Európai Unió felmérést készít az antiszemitizmusról Magyarországon.

A felmérés során közvetlenül a zsidó közösség tagjait szeretnénk megkérdezni arról, hogy mit gondolnak erről a problémáról, és mit tapasztaltak e téren. Ezért arra kérjük, hogy vegyen részt a felmérésben, és töltse ki kérdőívünket, amelyet az alábbi webcímen talál:
www.ipsos-mori.com/FRAsurvey

JPR kut

Biztos máskor is megkeresték már, hogy töltsön ki kutatási célokat szolgáló kérdőívet. Mi most arra szeretnénk kérni, hogy ezt a felkérést tekintse különlegesnek. Az Európai Unió politikája alakításához fogja felhasználni az összegyűjtött adatokat, és erre szólítja fel a nemzeti kormányokat, illetve a helyi zsidó közösségeket. Ez nyilvánvalóan nagyon fontos ügy, és létfontosságú, hogy minél több zsidó vegyen részt a kutatásban. Ritkán adódik alkalom arra, hogy a zsidó közösség tagjai közvetlenül is részt vállalhassanak az antiszemitizmus elleni harc alakításában – a kérdőív kérdéseinek megválaszolása egy szerény, de fontos lehetőség erre.

A kérdőív kitöltésén kívül arra is kérjük Önt, hogy küldje tovább ezt a levelet barátainak, családtagjainak, kollégáinak és ismerőseinek, és biztassa őket: vegyenek részt a felmérésben. Ha Ön egy olyan zsidó szervezet illetve csoport tagja vagy vezetője, amely támogatja a felmérés céljait, nagyon hálásak lennénk, ha ezt a levelet továbbítaná szervezete tagjainak. Csak emlékeztetőül: a felmérésben való részvétel feltétele, hogy aki a kérdőívet kitölti, zsidó legyen, 16 évesnél idősebb és a kutatásban részt vevő kilenc ország – Belgium, Franciaország, Lettország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Románia és Svédország – valamelyikében éljen.

Segítségét előre is köszönjük!

Institute for Jewish Policy Research (JPR),

Eliezer Ben-Rafael professzor (Tel Aviv University, Izrael),
Erik Cohen professzor (Bar-Ilan University, Izrael),
Sergio DellaPergola professzor (Hebrew University, Izrael),
Lars Dencik professzor (Roskilde University, Dánia),
David Feldman professzor (Birkbeck College, University of London, Anglia),
Dr. Olaf Gloeckner (Moses Mendelssohn Zentrum, Németország),
Kovács András professzor (Közép-Európai Egyetem, MTA Magyarország)
Dr. Laura Staetsky (JPR)

Ha többet szerente tudni a projektről, keresse fel a Jewish Policy Research intézet (JPR) weboldalát , vagy vegye fel a kapcsolatot Judith Russell-lel, a JPR intézet munkatársával ([email protected]).

[popup][/popup]