Generációk Találkozása 2012

Írta:   - Rovat: Politika

A Generációk Találkozása az Izraeli Kulturális Intézet és a JDC közös programja, melyen az elmúlt évek során összesen közel ötven szépkorú és ugyanennyi fiatal vett részt. 

 

Várják olyan 1941 előtt született holokauszt-túlélők jelentkezését, akik szívesen és aktívan vennének részt az oktatási programban, emlékeiket megosztanák a programban résztvevő fiatalokkal, valamint még nem jártak Izraelben.

Várják továbbá, olyan  – elsősorban Izraelt már megjárt – fiatalok jelentkezését, akik többet szeretnének megtudni a 20. század zsidó történelméről, akik vállalják, hogy a találkozókon és a programhoz kapcsolódó egyéb eseményeken tevékenyen részt vesznek, odafigyelnek az idősek történeteire, időt és energiát áldoznak a programra, felkészülnek, hogy méltóképpen bemutassák az időseknek Izraelt. 

generacioktalalkozasa_illusztracio.jpg

A Generációk Találkozása nem turistaút, hanem oktatási program.

A találkozókon és kapcsolódó programokon való aktív és tartalmas részvétel az utazás feltétele. Az programzáró utazáson való részvétel költsége: 350 USD/fő.

A program február második felében kezdődik. Jelentkezési határidő: 2012. január 20.

Jelentkezés:
[email protected] címen kérhető jelentkezési lap, amelyet kitöltve ugyanide kell visszaküldeni.
Személyesen és telefonon Tánczos Katánál is,
(MAZS Alapítvány, Síp utca 12. (1. emelet),
Telefon: +3620/2104297).

A jelentkezést személyes elbeszélgetés követi, mely alapján a következő csoportokba is remélhetőleg olyan fiatalok kerülhetnek be, mint akikről az alábbiakat mondták a program szépkorú résztvevői:

Mindegyik fiatal fantasztikus volt, de az én párom egy percre sem hagyott egyedül. Ha mégis, akkor csak azért, mert látott egy jobban rászorulót, aki éppen egyedül volt.

Köszönöm Nektek ezeket a felejthetetlen napokat.
 

[popup][/popup]