Az MTK-ról a Parlamentben: kódolt zsidózás és a reakció

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Egy Lenhardt Balázs nevű jobbikos képviselő újabb alkalmat talált a zsidózásra az MTK futballcsapatának ürügyén. A parlamentben elhangzott méltatlan szavakra a sportklub szurkolói szervezetei az alábbi levélben reagáltak, melyet elküldtek a köztársasági elnöknek, az Országgyűlés elnökének és a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének is.

 

 

Az MTK szurkolói szervezeteinek tiltakozó közleménye!

Schmitt Pál Úr, a Magyar Köztársaság Elnöke,
Kövér László Úr, a Magyar Országgyűlés Elnöke,
Csányi Sándor Úr, a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöke részére!

Kelt: Budapest, 2011. június 16.

Tisztelt Elnök Urak!

2011. június 6-án, a magyar Parlamentben, Dr Lenhardt Balázs, a Jobbik képviselője felszólalt, és az állítólag a hazai labdarúgás helyzetével foglalkozó felszólalásában a következő mondatok hagyták el a száját:

„…Ne legyünk azonban szűkkeblűek, volt oka a magyar futballszerető társadalomnak egyéb szinten is az örömre. Kiesett ugyanis az NB I-ből az MTK csapata. S meg kell mondjam, hogy ez klubhovatartozástól függetlenül a magyar futballszurkolókban osztatlan örömet váltott ki, mert Lipótváros büszkesége, amely a hazai mezőnyben egyébként egy idegen testet képez, sosem volt az átlagszurkoló kedvence.

Az MTK Család Hagyományőrző Egyesület és az MTK Baráti Kör elnökségét, az általunk képviselt tagságot, valamennyi szurkolónkat, valamint meggyőződésünk szerint minden tisztességes embert, akár magyar, akár más állampolgársággal rendelkezőt, megdöbbentett Lenhardt Balázs fentebb idézett és a legsötétebb időket, legsötétebb gondolkodásmódot felidéző megszólalása. Sajnálatos tény, de az efféle gondolkodásmód nyilvános megfogalmazása már nem is meglepő a mai Magyarországon. Szintén nem meglepő, viszont felháborító, hogy az Országgyűlés épp akkor elnöklő tagja egyetlen szót sem pazarolt arra, hogy rendreutasítsa a renitens Jobbik-képviselőt, aki hazánkra újfent szégyent hozott, méghozzá a nemzet legmagasabb fórumának falai között.

Felháborító az is, hogy az azóta eltelt napokban egyetlen közjogi méltóság sem szólalt meg az ügyben.

Kérdezzük, miként tisztelheti becsületes magyar állampolgár azt a Házat, ahol a legminimálisabb következmény nélkül elhangozhat a fentebb idézett förtelem.

Mi, MTK-s magyar állam- és választópolgárok, kíváncsian várjuk, hogy egy sporttörténelemben is tudatlan képviselő a Magyar Országgyűlés hallgatólagos egyetértését bírja-e akkr, amikor éppen egy patinás egyesületet, és annak rajongóit definiálja nemzeten kívülinek.

Mi, az MTK hagyományaira, olimpiai és világbajnokaira – ideértve jelenlegi köztársasági elnökünket is – büszke magyar állam- és választópolgárok, várjuk a választ kérdéseinkre!

Üdvözlettel:
MTK Baráti Kör,
MTK Család Hagyományőrző Egyesület
 

[popup][/popup]