A kormány gyakrabban egyeztet a zsidó közösségekkel

Írta: MTI - Rovat: Politika

Ezentúl gyakrabban és rendszeresebben egyeztet a kormány hazai és a nemzetközi zsidó közösségekkel – derült ki a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. A találkozókra negyedévente lehetőséget biztosít a kabinet.
 

Ezentúl másképp egyeztet a kormány a zsidó közösségekkel

2011. január 31. / MTI

                   

 

Nagy Anna kormányszóvivő bejelentette: a kormány szerdai ülésének döntése értelmében a jövőben több részt vevővel, szélesebb témakörben, gyakrabban és rugalmasabban egyeztet a kabinet a zsidó közösségekkel.

Az egyeztetéseken a kormányt Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára képviseli, aki legalább negyedévente egyszer konzultál a hazai és nemzetközi zsidószervezetek képviselőivel – húzta alá a szóvivő.

Emlékeztetett: létezett egy tárcaközi bizottság e feladatkörrel, de ez gyakran évekig nem találkozott a zsidó szervezetek képviselőivel. A kormány azt szeretné elérni – fűzte hozzá -, hogy valódi párbeszéd alakuljon ki.

A lehetséges témákról azt mondta: a megbeszéléseken a pénzügyi kérdések mellett szó lehet az oktatásról is és a holokauszttal kapcsolatos témákról.

[popup][/popup]