„Talán dünnyögj egy új mesét, fasiszta kommunizmusét”

Írta: Szegő Péter - Rovat: Politika

Július 27-re a Magyar Kommunista Munkáspárt (MKMP) ifjúsági szervezete, a Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség (BF-KISZ), valamint a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség és a Magyarországi Arab Közösség Egyesülete (MAKE) „Állítsák meg azonnal a libanoni valamint palesztin nép és fiatalság elleni izraeli agressziót!” címmel szervezett szolidaritási tüntetést a budapesti libanoni nagykövetség előtt. A mintegy kétszáz fős tüntetésen felszólalt többek közt Husszein Muszavi, Libanon, illetve Khaled Ghazal, a Palesztin Hatóság budapesti nagykövete, valamint Székely Péter, a BF-KISZ elnöke, az MKMP főpolgármester-jelöltje. A konferanszié külön köszöntötte a helyszínen megjelent Thürmer Gyula MKMP-elnököt és Abolfazl Rahnama Hazaveit, Irán budapesti nagykövetét.
 

 

Szolidaritási tüntetés a libanoni nagykövetség előtt,
2006. július 27.

 

 

A tüntetésről egy fiatalembert a rendőrség előállított, vélhetően tiltott önkényuralmi jelkép miatt – lásd képünket.
Székely Péter:

„[…] Az izraeli cionista gyilkosok több és több harcot, nyomort és pusztulást és halált hoznak Palesztinára és Libanonra.”

Tehát a nyomornak, pusztulásnak és halálnak nem a helyi terrorszervezetek az okai, hanem a zsidó állam. Figyelemreméltó a „cionista gyilkosok” szóösszetétel.

„Izrael ezekkel az akciókkal megsért minden emberi jogot és ellentmond az ENSZ Alapító Okiratának.”

Azt, hogy a Hezbollah lefegyverzését előíró, 2004-ben kelt, 1559-es ENSZ BT-határozatot, Libanon mindmáig nem hajtotta végre, Székely elhallgatja. Tipikus módszer mind a nemzetközi jogra, mind a nemzetközi szervezetekre történő szelektív hivatkozás.

„Eközben minden ellenálló erő, ami a libanoni oldalon küzd a megszállók ellen, azt az USA szövetségesei elítélik, mert csak harcolnak saját nemzetükért. […]”

A Hezbollah – amelynek a neve egyszer sem hangzott el a tüntetés során, miként a Hamaszé és az Iszlám Dzsihádé sem – nem „saját nemzetéért harcol”, hiszen nem ismeri el maga fölött „saját nemzetének”, Libanonnak szuverenitását.

„Az ENSZ, aki tehetetlen megfigyelőként nézi az eseményeket, ezzel szintén a cionista Izrael támogatójává vált. […] Nyolcvankét darab ENSZ-határozat van, amelyet Izrael 1949 óta nem teljesített […]. Izrael tudja, hogy szabadon követhet el mészárlást, népirtást, szabadon ölhet meg ENSZ-csapatokat, hiszen az USA bármilyen határozatot meg fog vétózni […].”

A szónok tehát egyrészt a különböző ENSZ-határozatokra hivatkozik, másrészt bírálja az Egyesült Nemzeteket, amely megengedi Izraelnek, hogy az népirtást hajtson végre. Hogy Izrael „népirtást követ el”, ez már nélkülözhetetlen epitheton ornans minden szélsőséges tüntetésen, majdnem olyan kurrens, mint a „cionista” szitokszóként való alkalmazása.

„Az izraeliek mind Palesztina, mind Libanon ellen állítólagosan azért indítottak háborút, mert a másik fél foglyul ejtette a katonájukat, azonban […] Izrael több mint tízezer palesztint, libanonit és már arab származásút tart fogva több éven keresztül és tart fogva ma is, nyilvánvalóan politikai okokból. […]”

A „több mint tízezer palesztin, libanoni és már arab származású” jó része bírói ítélet alapján hosszabb-rövidebb időre kiszabott szabadságvesztésüket tölti. Az okok tehát nem politikaiak, hanem jogiak.

 
Ezek után kapott szót a MAKE elnöke:

„A libanoni nép elleni izraeli harcban indított hatalmas agresszió valamint a fegyveretlen palesztinai nép ellen napi irgalmatlan támadásokra nézve. […] A cionista megszállók a nemzetközi egyezményeket semmibe veszik. Az emberi jogokat és a háború idején a civilekkel való bánásmód egyezményeit lábbal tiporják. […]”

Ha a „palesztinai nép” „fegyveretlen”, akkor mivel rabolták el az izraeli tizedest? Mit talált a Karin A hajón az izraeli parti őrség? Mi áramlik teljesen ellenőrizetlenül Egyiptomból Gázába?

Hanem.

„Miután a palesztin nép türelme elfogyott és önvédelemből a palesztinai ellenállók a támadó izraeli katonák között egyet ejtenek foglyul. […]” A libanoni ellenállók jogos önvédelemből a betolakodó izraeli fegyveres erők tagjai közül két katonát ejtettek foglyul.”

A „betolakodó izraeli fegyveres erők” saját területükön állomásoztak, a lábukat sem tették be Libanonba az emberrablás idején. Klasszikus recept: kiprovokálni az izraeli katonai fellépést, majd visszamenőleg ezzel igazolni a provokációt.

„A cél először a libanoni ellenállás, másodszor a libanoni állam és a társadalom térdre kényszerítse, harmadszor az arab környezetéből való kiszakítása és a cionista érdekszférához való besorolása. […]”

Értsd: Izrael célja tehát Libanonból izraeli bábállamot csinálni. Hogy Szíria, s nem Izrael csinált bábállamot Libanonból, az a MAKE elnökének beszédéből nem derül ki.
Khaled Ghazal, palesztin nagykövet :

„[…] Csak tegnap huszonnégy civil áldozat volt, sok gyerek és nő. Ez azért történt, mert a mi népünk a szabadságát kéri. […] Mi dolgozunk a békéért sok éven keresztül, de az egymás után jövő izraeli kormányok nem akarnak békében élni senkivel. […] Több ezer palesztin raboskodik az izraeli börtönökben. […]”

Nyilván 2000-ben Camp David-ben is Ehud Barak akkori izraeli miniszterelnök utasította vissza saját béketervét. A palesztin rabok pedig – úgy látszik – elengedhetetlen kellékei az agresszív cionista megszálló ábrázolásának.
Husszein Muszavi, libanoni nagykövet:

„[…] Izrael […] megöli a gyerekeket, a nőket, kiirtja mindenkit […].

A következő klasszikus antiszemita toposz, a gyerekgyilkos zsidó modernizált változata. A valóságban épp az Izraeli Véderő igyekszik az ártatlan áldozatok számát minimalizálni, akár a terroristák oldalán is. Amikor viszont a terroristák infrastruktúrája sűrűn lakott területekre van beépítve, ezért a felelősség nem Izraelt terheli, hanem az arab terroristákat. Hogy „Izrael kiirtja mindenkit” az itt egyszerűen a költői túlzás eszközének minősül, senkit nem zavar a gyűlölködő, képtelen hazugság.

„[…] A hatszáz civil libanoni áldozat helyett a nők méheiben hatszázezer libanoni fog megszülni. Ezt a taktikát nem ismerik az izraeliek. Éljen az ellenállók Libanon és Palesztinában.”

Kibújt a szög a zsákból: hatszáz élet nem számít, bármelyik halott pótolható. „Ezt a taktikát nem ismerik az izraeliek” : az izraeliek impotensek, mi viszont tökös gyerekek vagyunk. Hímsovinizmussal állunk szemben. A politikai korrektségen úgy látszik, egy nagykövet gond nélkül átléphet. Egyébként itt is taps, illetve nevetés kísérte Muszavi szavait. A közönség vette az üzenetet.
Ráadás.

A Szombat munkatársa odament a tüntetők egy – a bekiabálások alapján (például Csurka István időnkénti éljenzése) nemzeti radikálisnak vélt – részéhez, bemutatkozott és a következő interjút készítette velük:

Szombat: Nyilván tudták, hogy ezt a tüntetést a Baloldali Front, a Magyar Kommunista Munkáspárt ifjúsági szervezete szervezte.

Középkorú hölgy: Nem tudtuk.

Szombat: Ha tudták volna, eljöttek volna ide?

Középkorú hölgy: Természetesen.

Idősebb úr: Mi nem pártszempontokat veszünk figyelembe, bár utáljuk a baloldalt. A cionizmust utáljuk főleg. Mert az világuralomra tör és ez nem helyes. Mert nincs olyan, hogy egy nép uralkodjon a világon, hanem békességben kellene élni.

Ifjabb úr: Palesztinát azért hívják Palesztinának, mert palesztinok lakják, nem is tegnap óta. Ez a föld az övéké és joguk van hozzá, hogy megvédjék. Ugyanúgy, mint nekünk Magyarországot. Köszönöm.

Szombat: A nevüket megmondják?

Ifjabb úr: Azt most nem.

Idősebb úr: jobboldaliak vagyunk. Ennyi elég. 

 

Címkék:online

[popup][/popup]