14 éves palesztin késelt a jeruzsálemi óvárosban

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A biztonsági erők hétfőn délután a Templom-hegyen tartóztatták le a terroristát, aki késes terrortámadást hajtott végre Jeruzsálem óvárosában majd megszökött.

Forrás: Twitter

A támadásban – tudósít az ujkelet.live – egy 17 éves fiú könnyű hátsérülést szenvedett. A rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy terrorista a kelet-jeruzsálemi Suafat menekülttábor 14 éves lakosa.

A támadás után ,,a terrorista eldobta a kést, és elmenekült a helyszínről. A bejelentést követően a helyszínre vezényelték Dávid körzet rendőreit, akik megkezdték a keresést, és rövid időn belül elfogták a terroristát a Templom-hegyen, ahol bújt meg” – közölte a rendőrség.

Magen David Adom mentőszolgálat: ,,A sérült férfi testén szúrt sebbel érkezett a Siratófal melletti járathoz. Elmesélte, hogy a Láncos-kapu közelében megkéselték, és a Siratófal felé menekült. Elsősegélyben részesítettük, amely magában foglalta a vérzés elállítását és a bekötözést, és könnyű sérüléssel és stabil állapotban kórházba szállítottuk.”

A támadás mindössze néhány nappal azután történt, hogy két gyermeket és egy fiatalembert meggyilkoltak egy terrorista gázolásos támadásban Jeruzsálem Ramot negyedében.

a kelet-jeruzsálemi Isszawija negyed 31 éves lakosa, péntek délután a Ramot negyed bejáratánál lévő buszmegállóba hajtott nagy sebességgel, megölve a hatéves Jáákov Iszráel Paleyt, bátyját, a nyolcéves Aser Menahem Paleyt és a 20 éves Alter Slomo Ledermant.

ujkelet.live

[popup][/popup]