Jonah Hill zsidó színész filmet készített terapeutájáról

Írta: Szombat - Rovat: Film, Kultúra-Művészetek

Hátha ebben az évben a férfiak (vagy legalább is a zsidó férfiak) kaphatók lesznek a terápiára!

Jonah Hill és terapeutája, Dr Phil Stutz

A Twitteren keringő tömérdek mém közül néhány arról tanúskodik, hogy a férfiak bármit csinálnak inkább, mint hogy terápiára adják a fejüket:

A változat

A férfiak inkább az ókori Róma tanulmányozásával töltik az idejüket, mint hogy terapeuta segítségét kérjék.

B változat

A férfiak képesek hat órán át magyarázni, hogyan kell kinyitni egy babkonzervet, mint hogy terapeuta segítségét kérjék.

C változat

A férfiak inkább beállnak tíz improvizációs csapatba, mint hogy terapeuta segítségét kérjék.

De most jelenthetjük – írja a heyalma.com – hogy az idei év legizgalmasabb trendje, hogy a férfiak, legalábbis a zsidó férfiak (legalább az USÁ-ban – A szerk.) terápiára adják a fejüket, sőt – ami még fontosabb – még beszélnek is róla!

 Jonah Hill zsidó színész “Stutz” c. filmjének trailere legalábbis erre bizonyság.

A Film by Jonah Hill “Stutz” | Official Trailer | Netflix

No Description

A film, amelynek bemutatója november 14-én lesz a Netflixen, Jonah terapeutája, Dr. Phil Stutz életével, karrierjével és módszereivel foglalkozik. Hill és Stutz kendőzetlenül és kíméletlenül beszélnek mentálhigiénés utazásaikról.

„Éppen megbékéltem volna azzal, hogy mennyire hiábavaló vállalkozás is, hogy terapeutáról egy páciense készítsen filmet. De az életem sokkal jobb lett azóta, hogy együtt dolgozunk” – mondja Jonah Dr. Stutznak a film előzetesében.

Nem ez az első alkalom, hogy Hill nyilvánosan beszél mentálhigiénés utazásáról.

„A filmbéli magamra eszmélés során tudatosult bennem, hogy csaknem 20 évet töltöttem pánikrohamok közepette, amelyeket a médiaszereplések és nyilvános fellépések is felerősítettek” – nyilatkozta Jonah a Deadline-nak augusztusban. „Nem látnak a film és további filmjeim promóciójában. Magamat védem ezzel. Ha betegebbé tenném magam azzal, hogy kiállok és reklámozom, saját magamhoz és a filmhez sem maradnék hű.

A “Stutz” markáns zsidó jellege túlnő Hill zsidó identitásán. Amint arról Molly Tolsky, a Hey Alma szerkesztője írt korábban:

„Tisztában vagyok azzal, hogy a zsidók nem sajátíthatják ki maguknak a szorongást. A szorongás mégis a zsidó tapasztalatok egyik meghatározó vonásává vált számomra éppúgy, mint oly sok zsidó kortársam számára. Ez lehet az üldöztetés okozta nemzedékeken át húzódó trauma, a jelenlegi antiszemita hullám eredménye, vagy a sors játéka. A szorongó zsidó ott szerepel a popkultúrában, a Crazy Ex-Girlfriend sorozattól a valóságshow-kon keresztül a szuperhős mozikig.”

Ennyi. “Mazel tov, Jonah, sok sikert az érzékeny filmhez, és vigyázzon magára. A magam részéről már alig várom, hogy láthassam, és megismerkedhessek Jonah (talán zsidó) terapeutájával!” – fogalmaz a cikk.

[popup][/popup]