Fedett izraeli ügynök újra akcióban

Írta: Szombat - Rovat: Film, Kultúra-Művészetek

Az antiterrorista egység parancsnoka, Doron Kavillio, Lior Raz megformálásában harmadik alkalommal is visszatér a terepre. Április 16-án indul a Fauda tévésorozat harmadik évada a Netflixen.

A Fauda új szériájának hősei a Netflixen. Középen Lior Raz.

Az izraeli antiterrorista egység parancsnoka, Doron Kavillio harmadik alkalommal is aktivizálódik, visszatér a terror-ellenes harc frontvonalába, és megint felfordul az élete.

Lior Raz író-színész, showrunner, a főhős megformálója azt ígéri, ez lesz az érzelmileg legtelítettebb évad: Doron mindent elveszít. Ő az a hős, aki eléri kitűzött céljait, de közben szétesik minden körülötte.

Az Avi Issacharoff-fal közösen írt sorozatban a fedett ügynököt játszó Raz ezúttal boksz-edzőt alakít, egy fiatal, tehetséges versenyző mesterét, aki a Hamasz tevékenységéről gyűjt információkat a Nyugati Parton és Gázában.

Feszült történetet ígérnek, sokkoló fordulatokkal, túszokkal, tragikus hibákat vétő figurákkal, aminek áldozatok lesznek a következményei.

Fauda: Season 3 | Official Trailer | Netflix

“Fauda” (Arabic for ‘Chaos’) tells the story of an undercover unit in the Israeli Defense Forces, Focusing on Doron Kavillio (Lior Raz). In season 3, Doron i…

Az emberrablás az egyik legsúlyosabb kihívás az izraeliek számára – emlékeztet Lior Raz Gilad Shalit 2006-os elrablására, és az 1027 palesztin fogolyra, akire hat évvel később kicserélték.

A sorozat, mely közelről ábrázolja a terroristákat is, nagy hatást gyakorol izraeliekre és palesztinokra egyaránt. Sok izraeli kezdett arabul tanulni a széria hatására, különösen olyan izraeliek  – mondja Raz – “akinek vannak arab gyökerei, mint nekem. Apám Irakból, anyám Algériából érkezett Izraelbe. Újra kapcsolódni tudnak a gyökereikhez.”

A showrunner úgy fogalmaz, számos visszajelzést kapott a filmsorozat nyomán jobboldali izraeliektől, akik először értették meg a “másik oldal” helyzetét, ahogy állítása szerint arab országokból is eljutott hozzá a nézők pozitív visszajelzése az izraeliekkel kapcsolatban.

Amikor a nézők a a harmadik évadot nézik, Raz már a széria negyedik részét írja – a koronavírus miatt zoom-on dolgozva munkatársaival. (Jewish Journal)

[popup][/popup]