Biztonságos hely – Bemutató a Nemzetközi Holokauszt Emléknapon

Írta: Szombat - Rovat: Közösség, Kultúra-Művészetek, Színház

A Személyes Történelem Produkció idei előadása a biztonság témáját veszi górcső alá. Ebben az évben 17 budapesti fiatal vállalkozott arra, hogy öt, a holokausztot megélt idős hölgy – Szekeres Tamásné Vera, Dr. Sólyom Olga, Sommer Katalin, Sziklai Magda, Siófalvi Jánosné Márta – saját élményei, visszaemlékezései nyomán, a tőlük hallott történeteket feldolgozva, a múltat és a jelent összekötő színházi alkotásban keressék a választ arra, hogy mit jelentett a biztonság régen és mit fejez ki ma.

Részlet az elődásból (Fotók: Személyes történelem Produkció)

Az előadás csak kétszer lesz látható a Milestone Institute-ban. Január 27-én, a Nemzetközi Holokauszt Emléknapon, valamint január 28-án este hét órakor.

Az öt éve indult Személyes Történelem Produkció a középiskolásoknak szóló, közösségi alkotásra ösztönző program, ami ahhoz nyújt segítséget, hogy a fiatalok a holokauszt tragédiáját első kézből, a túlélőkkel, az akkor élt emberekkel találkozva, történeteiket hallva ismerjék meg. Az idei előadás Erzsébetváros Önkormányzata, az Itt és Most Társulat, a JCC Budapest – Bálint Ház, a Dutch Jewish Humanitarian Fund, a Theater na de Dam és a Milestone Institute támogatásával, a SVUNG kutatócsoporttal partnerségben valósult meg.

Kallós Viola rendező

A Kallós Viola rendező, illetve Borbás Gergő produkciós vezető irányításával létrejött alkotás Antal Andrea, Balogh Julianna Sára, Beke Márton, Csernyiczki Luca, Dorsonczky Levente, Ekiudoko Imara, Falus Emma, Földi Rebeka, Gergely Zazi Sára, Hárshegyi Flóra, Kékesi Benjámin, Luczó Dzsenifer, Nagy Réka Dóra, Rákóczi Emma, Szabó Nikoletta Zsófia, Szmolka Levente és Vitai Anna játékának köszönhetően elevenedik meg a színpadon.

Jegyinformációk itt

 

[popup][/popup]