A Rolling Stones Izraelben?

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

Négy és fél millió dolláros ajánlatot kaptak.

Elképzelhető, hogy Mick Jagger és a Rolling Stones végre Izraelbe jön ezen a nyáron. A legendás brit rock-zenekar komoly ajánlatokat kapott több izraeli producertől – egyszeri fellépésért a tel-avivi Yarkon parkban.

 Az izraeli zeneipar mértékadó forrásai szerint a legtöbbet – 4.5 millió dollárt – Marcel Avraham és Gadi Oron ajánlották. Ez a legmagasabb összeg, amit művész fellépti díjként valaha is kapott Izraelben. A két producer jelenleg választ vár a zenekar menedzsereitől.

Május végétől július 10-ig tartó európai koncertkörútja közben a zenekar képes időt szakítani az átruccanásra; az izraeli producerek a júniust alkalmas időpontnak tartják. „Az esélyek minden eddiginél kedvezőbbek, de a szerződés még aláírásra vár” – nyilatkozta egyikük.

A Rolling Stones, a rock történetének egyik mérföldköve, még sohasem lépett fel Izraelben, bár sok éve ostromolják őket ajánlatokkal.

A zenekart két gyermekkori jóbarát, Mick Jagger és Keith Richards alapította 1962-ben. Jelenlegi felállásuk: Jagger, Richards, Ronnie Wood és a dobos Charlie Watts.

Első nagylemezük 1964 áprilisában jelent meg. Azóta 25 stúdióalbummal jelentkeztek (29 különböző változatban), 17 koncertfelvételük jött ki lemezen. A több mint 20 összeállítás közül a legutóbbi 2012-ben készült, amikor a Stones fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte. Eladott lemezeik száma becslések szerint megközelíti a 300 milliót.

Egy koncert a Yarkon parkban

Az idén Izrael külföldi vendégei között szerepel Justin Timberlake, aki 1,8 millió dolláros szerződést kötött május 28-i tel-avivi fellépésére. Az énekes képviselői várhatóan ezen a héten jelentik be a koncertet hivatalosan.

Beyoncé 3,5 millió dollár körüli ajánlatot kapott különböző izraeli producerektől, és ha minden jól alakul, áprilisban vagy májusban lép majd fel, esetleg nem is egy alkalommal.

Az Ynetnews.com nyomán: Bassa László

 

 

 

[popup][/popup]