Keleties hangulat, élő zene, finomságok

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

2012. április 14. szombat, 20:00 óra

Maimuna először Budapesten!

A hosszú kovásztalan napok után palacsinta, gofri, péksütemény és Sabre koncert, énekel Klein Judit. Mindez: 2012. április 14. szombat este, 20:00 órától a Bálint Házban (Budapest VI. ker., Révay u. 16.), belépődíj 800 forint.


Mi a Maimuna?

A keleti zsidók, jemeniek, magrebiek, marokkóiak, stb, megelégelve a kovásztalan napokat rögtön Pészach kimenetele után telerakják asztalaikat tejes, szimbolikus és főleg kovászos ételekkel, barátkoznak, zenélnek, mulatnak. Az asztalra még élő hal is kerül. Nem tudjuk, miért, de ez nálunk nem lesz.

Tetszik nekünk ez a szokás, ezért úgy döntöttünk, meghonosítjuk. Ahogy kimegy Pészach ünnepe, április 14-én szombat este mi is telerakjuk az asztalt finomabbnál finomabb péksütikkel, a színpadra állítjuk a remek Sabre zenekart és mindent megkóstolunk, amit a Sabres Kávézó kínál! Lesz vízipipa, mocsárkávé, keleti fűszerek és még több kovászos!

sabrenagyobb_illusztracio.jpg

A Sabre zenekar tagjai:
Klein Judit, ének; Zsoldos Gábor “Dedy”, dob, derbuka; Máthé László  “Zebi“basszusgitár,nagybőgő; Berényi György “Gyuri“, gitárok; Mészáros Péter “Peti“, billentyűs hangszerek
 

[popup][/popup]