Sajtótájékoztató – „a pesti zsidónegyed jelene és jövője a kialakult helyzetben”

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

ÓVÁS! Egyesület és a Nagydiófa Egyesület meghívja Önt a pesti zsidónegyed jelene és jövője a kialakult helyzetben, december 10-én, szerdán délelőtt 11:00 órakor (kávé és croissant mellett tartandó) sajtótájékoztatójára

A régi pesti zsidónegyedben kialakult helyzet egyszerre ad bizakodásra és aggodalomra okot. Egyfelől örvendetes, hogy végre megindult azoknak a több mint gyanús ügyleteknek a hatósági vizsgálata, melyek ebben a negyedben már évek, évtizedek óta folynak.

Másfelől aggodalomra ad okot, hogy a nyilván igen hosszadalmas jogi procedúra alatt is tovább romlik a negyed állapota. Házak állnak üresen, félig lebontva, lakók élnek teljes bizonytalanságban, mert házukat már eladták a fejük fölül, de fogalmuk sincs, hogy most mi fog történni velük. Közben tovább folyik a kerület jövőjével kapcsolatos értelmetlen huzavona a kerületi és a fővárosi önkormányzat, valamint a műemlékvédelmi hatóság által meghatározott Bermuda-háromszögben.

Sajtótájékoztatónk témája a negyeddel kapcsolatban kialakult jogi, építészeti és társadalmi problémák ismertetése, az UNESCO elvárásainak és az általunk kívánatosnak tartott alternatívák lehetőségének felvázolása, melyekről dr. Bakó Katalin, dr. Hoffmann László, Ladányi János és Perczel Anna tájékoztatja Önöket.

Időpont: 2008. december 10-én, szerda délelőtt 11:00 óra
Helyszín: a Spinoza kávéház (Budapest VII. ker., Dob utca 15.)
Mindenkit szeretettel várnak a szervezők

 

[popup][/popup]