Veronique Gillet – Jean-Christophe Renault Duó (B)

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

Veronique Gillet Albert Ponce tanítványa volt Párizsban. Már fiatalon számos díjat nyert gitárfesztiválokon. 1982-ben Fernando Freitezzel együtt kapták meg a legjobb komponista díját a S.A.C.E.M. fesztiválon.

 

Night Colours sorozat a Millenárison

 

 

veronice_gillet.jpg

Tanult Leo Brouwernél, Egberto Gismontinál és Charles Ewanjénél is. 1984-85-ben dolgozott Egberto Gismontival. Gillet több kamaraegyüttesnek is tagja. Számos országban lépett fel szólóban és különféle formációkban (pl. Belgium, Anglia, Magyarország, Venezuela, Olaszország, Csehország, Kanada). Kompozícióiban mesterien vegyíti a klasszikus zene, a jazz és a világzene elemeit.

 
Jean-Christophe Renault a belga kortárs zenei színtér egyik legfontosabb alakja. Kategóriákba nehezen sorolható zenéjére a klasszikusok, a folk és a jazz egyaránt hatással voltak. A francia impresszionistákra emlékeztető zenei megoldások és a post-rock zenekarokra jellemző témák sajátos zenei világot hoznak létre. Nagy hatással volt rá Frederic Mompou, spanyol zeneszerző.

Renault megtalálta az improvizatív és komponált zenei motívumok helyes arányát, ennek köszönhetően zenéje szellős, emlékezetes, és izgalmas – a meghökkentő és sokszor váratlan zenei megoldásoknak köszönhetően.
 
E szellős zongorajáték jól működik együtt a gitárral a két művész duójában. Helyenként meditatív, mégis minden hangjával izgalmat keltő zenéjük igazi különlegesség!
 

Időpont: 2008. július 25. péntek, 20:00 óra
Helyszín: Millenáris / Fogadó – Pódium
Pontos cím: Budapest II. ker., Kis Rókus u. 16-20.
Jegyárak: 1000/1200
Weboldal: www.millenaris.hu

 

 

[popup][/popup]