Yellow Candle – Sárga gyertya

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

A Sárga gyertya – Yellow Candle projekt keretében a holokauszt olyan zsidó áldozataira emlékezünk, akiknek nem maradt egyetlen élő családtagja sem.

A kezdeményezés elindítója Jom HaSoa (április 20) alkalmából Magyarországon a Maccabi VAC.

A gyertyák megrendeléséhez kérjük, küldjön e-mailt az [email protected] címre. Amint a szervezet elküldi megrendelését, a Maccabi VAC visszaigazolja a költségeket és kiállít egy átvételi bizonylatot.

Minden gyertyához tartozik egy kártya, amelyen egy elhunyt áldozat neve szerepel.

Ha szeretne valaki részt venni a projektben nincs más teendője, mint a gyertyákkal készített fényképet a  #yellowcandle és a  #maccabivac hashtaggal feltölteni a FB és instagram oldalára, így a követők is láthatják azt.

Így – bár nem ez volt az eredeti célunk – a jelenlegi helyzetben nem kell elhagynunk a lakóhelyünket sem ahhoz, hogy bekapcsolódhassunk. Ebben az évben a rendkívüli helyzetre való tekintettel önkénteseink segítségével sikerül eljuttatni a gyertyákat mindenkihez! Nekik külön köszönjük a segítséget.

Számos közszereplő, ismert zenészek, sportolók, politikusok, színészek is megosztják, amint meggyújtják a gyertyát. De ami ennél is fontosabb, hogy mindenki pártállástól, felekezettől függetlenül tartja fontosnak az emlékezés eme formáját.

A gyertya dobozán valamint a mécsesen is rajta vannak a szükséges tudnivalók a feltöltéssel kapcsolatban.

 

Címkék:Sárga gyertya, Yellow candle

[popup][/popup]