Több száz maszkot adott át az izraeli nagykövet zsidó szociális intézményeknek

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

A napokban Több száz maszkot adott át Yacov Hadas-Handelsman, Izrael Állam magyarországi nagykövete a MASZIHISZ Újpesti Szeretetotthona, illetve a CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálata számára.

Handelsman nagykövet és Heisler András Mazsihisz-elnök (Fotók: Szentgyörgyi Ákos)

Izrael Állam nagykövete az átadáskor hangsúlyozta, bármennyire is nehéz idők az életünkben, fontos, hogy mindig készek legyünk támogatni egymást. Ez egy szimbolikus cselekedet és ajándék az izraeli emberektől a magyar emberek számára, amely része a Magyarország és Izrael közötti növekvő együttműködésnek a korona vírus elleni küzdelemben, legyen szó kutatásokról vagy lélegeztetőgépek gyártásáról. Hozzátette: egy biztos, az, hogy a járvány elleni védekezésben már az oltóanyag szintjére léptünk még egy ok arra, hogy a két ország folytassa az együttműködést.

Újpesten az átadáson jelen volt Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke is, aki elmondta: „Ez egy apró ajándék, ami számukra rendkívül fontos, mert ez azt szimbolizálja, hogy Izrael Állam figyel a diaszpóra zsidóságára”. A maszkokat Deutsch Márta, az otthon vezetője vette át.

Handelsman nagykövet és Köves Slomó vezető rabbi

Az óbudai zsinagóga előtt a  maszkokat Szilágyi Nóra, a CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat vezetője és Dr. Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija vette át. A rabbi elmondta: „Nagyra értékeljük a segítséget, amelynek szimbolikus üzenete is fontos. Jelzi Magyarország és Izrael fejlődő, erősödő kapcsolatát, ami az egyik garanciája annak, hogy  a magyar zsidóság továbbra is biztonságban élhessen Magyarországon.”

[popup][/popup]