“Szolidaritásunkat fejezzük ki testvéreinkkel szemben”

Írta: EMIH, TEV - Rovat: Közösség

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) közleménye úgy fogalmazott: fájdalommal teli szívvel fohászkodnak a gyilkos pittsburghi antiszemita merénylet áldozataiért, mielőbbi felgyógyulást kérve a sebesültekért.

 

 

“Nagy a felelősségünk a gonosszal szemben” A Tett és Védelem Alapítvány és az EMIH részvétnyilvánítása a pittsburghi antiszemita merénylet áldozatainak.
A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) tagjai fájdalommal teli szívvel fohászkodnak a gyilkos pittsburghi antiszemita merénylet áldozataiért, mielőbbi felgyógyulást kérve a sebesültekért. Szolidaritásunkat fejezzük ki testvéreinkkel szemben és egyben elismeréssel tartozunk azon bátor embereknek, akik életüket kockáztatva szálltak szembe a véres kezű gyilkossal. Az Egyesült Államok történelmének legvéresebb antiszemita merénylete megrendülve egyesíti Magyarország és a világ zsidó közösségét az antiszemita gyűlöletkeltés minden formájával szemben.

 

“Pár száz méterre a merénylet helyszínétől töltöttem gimnazista éveimet, még a környéket is pontosan ismerem. Soha nem gondoltam volna, hogy Amerika egyik legbékésebbnek és legbiztonságosabbnak tartott kerülete, a Squirrel Hill lesz egy ilyen borzasztó antiszemita gyilkosság helyszíne.” – nyilatkozta Köves Slomó az EMIH vezető rabbija.

“A békés kerületben, a hét legbékésebb napján, a szent Szombaton, az “Élet fája” nevű közösségben, egy újszülött kisbaba névadási szertartásán elkövetett gyilkosság arra emlékeztet mindannyiunkat, milyen nagy a felelősségünk a gonosszal szemben, amely gyakran ott üti fel a fejét, ahol a legkevésbé számítunk rá.”

 

[popup][/popup]