Női tóraolvasásról is vitatkoznak Sávuot estéjén és éjszakáján a Bálint házban

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

A JCC Budapest – Bálint Ház idén újra élőben tartja sávuoti programját, mely során az érdeklődőkkel végigtanulják az éjszakát.

Illetve idén végigvitatkozzák! Ugyanis a JCC Budapest – Bálint Ház a Vita Évét tartja, így sávuoti programját is ennek a témának szenteli. A zsidóság hagyományában a vita elkerülhetetlen, de vajon tudunk-e vitázni? Tudjuk-e okosan, észérvekkel meggyőzni egymást, és elfogadni a más véleményt?

A program során kiderül! Olyan vélemények csapnak össze, mint hogy ki az igazán zsidó, milyen a jó oktatáspolitika, illetve a program felvezetőjeként, június 2-án egy nagyon kurrens téma kerül elő: vajon felmenjenek-e nők is Tórát olvasni?

Nők a Tóránál – A Nagy Vita!

🇭🇺A JCC Budapest – Bálint Ház 2022-es sávuotja a Vita Éve jegyében telik. Bemelegítésképpen bemutatjuk az év vitáját: szabad-e nőknek felmenni Tórát olvasni? A zsidó közösséget felkorbácsolta a…

Ezen kívül a látogatók részt vehetnek igazi talmudi vitákban, találkozhatnak a Mélylevegő projekttel, akik egy nagyon mai megosztó témáról beszélnek, a kommentháborúkról, illetve megismerkedhetnek minden idők legfontosabb vitájával a rabbik és Isten között. Ez utóbbit dr. Balázs Gábor eszmetörténész meséli el nekünk, de itt lesz még Dr. Kurucz Ákos, aki Komoróczy Szonjával vitatkozik György Péter moderálásában, beszélget Szenthe Antónia pszichológus és Turi Tímea, a Magvető kiadó főszerkesztője, előad Konrád Miklós történész, Radó Péter oktatáspolitikus, Takáts Márk bölcsészhallgató, többször is vitatkozni fog Fritz Zsuzsa, a Forrás Zsidó Tudásközpont vezetője, és fellépnek a Talmud NOW színészei és Lamm Dávid zenész.

A vitán kívül lesznek játékok, együttgondolkodások – közben Izraellel kapcsolatos programok, és főző- és kalligráfia workshop is színesíti az estét.

A program a Bálint Ház – JCC Budapest, a Hanoar Hatzioni, a Limmud Magyarország és az Izraeli Kulturális Intézet együttműködésében jön létre.

Időpont: 2022. június 4. 19.30-03.00

A belépés ingyenes.

Részletes program és információ: savuot.balinthaz.hu

[popup][/popup]