Nemzetközi elismerés a debreceni főrabbinak

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

2017. január 2. és 4. között a Cionista Világszövetség szervezésében Jeruzsálemben került sor az ortodox rabbik hagyományos kongresszusára,ezúttal a város egyesítésének 50. évfordulója jegyében.

42 országból 136 rabbi vett részt a különleges eseményen, ahol kiemelt témaként szerepelt az antiszemitizmus elleni harc.

Az első napon a debreceni főrabbi, Dr. Asher Ehrenfeld elismerő oklevelet vett át Yehiel Wassermanntól, a Cionista Világszövetség diaszpórában élők vallási ügyeiért felelős központjának vezetőjétől 40 éves rabbi-szolgálatáért, és a diaszpórában Debrecenért és másutt kifejtett 25 éves munkájáért. A kitüntetést többek között Shlomo Moshe Amar Jeruzsálem szefárd főrabbija, és Arye Stern, Jeruzsálem askenáz főrabbija is aláírta.

Az ünnepelt méltatására beszédet mondott Rabbi Yehiel Wassermann. A konferencián jelen volt az izraeli kormány képviseletében Naftali Bennett diaszpóraügyi miniszter, Eli Ben-Dahan védelmi miniszter helyettes, Nir Barkat jeruzsálemi polgármester, valamint  David Lau izraeli és Shlomo Moshe Amar Jeruzsálemi főrabbi is.
Az izraeli hadsereg főkántora, Shai Avramson különleges műsorával zárult a kongresszus első estje.

Elismerés ez a magyarországi, ezen belül a debreceni zsidóságnak is. MAZAL TOV Rabbi Úr,  bisz hundert und zwanzig!

[popup][/popup]