“Légy része!” – a Magyar Zsidó Múzeum gyűjtőkampánya

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár „Légy része” címmel online gyűjtőkampányt indít, melynek célja, hogy minél több honfitársunk mesélje el, szője bele a jelen és a jövő Magyarországának közösségi emlékezetébe saját vagy családja emlékeit, örökségét.

Légy része Magyarország közös családi albumának!

Aki szemben áll a múlttal, az háttal áll a jövőnek. Mi úgy döntöttünk, a jelen részévé tesszük a múltat, hiszen a múltban sok olyan dolog rejlik, ami kelléke…

A digitális archívumba tárgyak, fényképek, dokumentumok fényképeit várják, és természetesen a hozzájuk kapcsolódó történeteket. Az összegyűjtött anyag alapján interaktív kiállítás készül a Rumbach Sebestyén utcai felújított zsinagóga kiállítóterében.

Oszd meg családi múltad egy részét a jelennel és légy része a jövőnek.

Ahhoz, hogy unokáink visszatekintve majd büszkék legyenek, óvnunk kell a múltunkat is. Látogass el a http://www.legyresze.hu weboldalra és tölts fel egy fotó…

A Múzeum munkatársai kérik az érdeklődőket: “meséljenek a jelen és a jövő Magyarországának, mert a múzeum legalább annyira a jövő intézménye, mint a múlté – a folytonosságé, amely összeköt bennünket elődeinkkel és utódainkkal”.

[popup][/popup]