Kint sincs senki / There’s nobody out there

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Második világháborús interjúk alapján készít színházi előadást középiskolásokkal a Személyes történelem produkció.

 A programban résztvevő fiatalok olyan holokauszt túlélőkkel, időskorú budapesti lakosokkal beszélgethetnek, akiknek még saját emlékeik vannak a háború idejéről. Az ő történeteik alapján, a fiatalok részvételével rendez helyspecifikus színházi előadást Kallós Viola és Borbás Gergő az egykori budapesti gettó területén. Az előadás helyszínei közt színházi séta keretében kísérik végig a közönséget.

Az előadás célja, hogy a bemutató estéire láthatóvá tegye a kortárs környezetben az emlékezés képeit és így olyan közösségek számára is elérhetővé tegye a megemlékezést, akik számára az kevésbé közeli és magától értetődő. Különösen aktuális gesztus ez a Holokauszt 75. évfordulóján.

Az előadás a Személyes történelem program keretében született, amely második éve valósul meg Budapesten a holland Theater Na de Dam produkció támogatásával.

Idén, a január 27-i Nemzetközi Holokauszt Emléknaphoz kapcsolódva másik 5 európai nagyvárosban valósul meg hasonló ifjúsági program: a színházi megemlékezéséhez kapcsolódik egy-egy csoport fiatal Prágában, Amszterdamban, Koppenhágában, Brüsszelben és Berlinben.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki nyitott a generációk közötti párbeszédre és személyes történetekre épülő rendhagyó színházi előadásra!

Előadók: Kardos Kíra, Czivinger Adriána Kíra, Azary Kitti, Krity Virág, Nagy Nóra Alma, Tóth Bálint Gábor, Gomaa Camelia, Zemen Gergő, Lehel Fanni, Penke Amina, Erdősi-Szűcs Veronika, Lengyel Anna, Reinhardt Bora, Mezei Luca, Lengyel András, Somogyi Dalma, Szuszky Gergő, Búzási Kamilla

 

Rendező: Kallós Viola

Rendezőasszisztens és produkciós vezető: Borbás Gergő Dramaturg, konzulens: Linda Bosch

Produkciós asszisztens: Csatár Eszter, Hámor Anna

Programvezető: Kallós Viola

Kommunikációs partner: JCC Budapest – Bálint Ház

Támogatók: Theater na de Dam, Itt és Most Társulat, JCC Budapest – Bálint Ház

Jegyvásárlás: www.szemelyes-tortenelem.eu

[popup][/popup]