Hanukatalizátor – díj a zsidó közösség leginspirálóbb tagjainak

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

A JCC Budapest – Bálint Ház kilenc éve adja át a Hanukatalizátor-díjat a zsidó közösség legaktívabb, leginspirálóbb tagjainak. Idén, mint minden, a díj is kicsit más lett.

“Ebben az évben egész megszokott életünk új megvilágításba került. Így mindazon tettek, amik a világjárvány több hulláma során segítették a zsidó közösséget, és erősítették az érzést, hogy nem vagyunk egyedül, kiemelkedő jelentőségre tettek szert. Ahogy azok az egyének, szervezetek, kezdeményezések is, amelyek minden újonnan keletkezett nehézség, félelem és bizonytalanság ellenére hitet és kapaszkodót nyújtottak a közösségnek. Így most még fontosabbá vált, mint eddig bármikor, hogy megnevezzük a hőseinket.

Idén a tavalyi évhez hasonlóan egy kategóriában lehet jelölni, ám két nyertest hirdetünk majd: a JCC Budapest – Bálint Ház 2020-ban a közönségszavazás győztese mellé egy különdíjat is átad. Mert mi, akik a közösségért dolgozunk több, mint 25 éve, közvetlenül is szeretnénk kifejezni nagyrabecsülésünket egy példaértékű kezdeményezés felé” – fogalmaznak felhívásukban.

A nevezési űrlapot 2020. november 30. hétfő 20:20-ig várják. Több jelölt is javasolható, maximum 400 karakteres indoklással együtt érvényes. A díjra nem jelölhető a JCC Budapest – Bálint Ház munkatársa/projektje.

A közönségdíjas nyertesről a Hanukatalizátor oldalon szavazhatnak a részvevők 2020. december 5-11. között.

Mind a közönségdíjas, mind a JCC Budapest – Bálint Ház által megítélt különdíjas nyerteseknek Hanuka negyedik estéjén, december 13-án vasárnap este adják át nyereményeket.

A díjátadót a JCC Budapest – Bálint Ház Facebook oldalán láthatja majd a közönség.

[popup][/popup]