Csütörtökig lehet jelölni a zsidóság hőseit a Hanukatalizátor Díjra

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Csütörtökig lehet jelölni a zsidóság hőseit a Hanukatalizátor Díjra.

A JCC Budapest – Bálint Ház ismét meghirdeti az év legközösségibb díját. Arra kérik a zsidó közösség tagjait, hogy együtt gyűjtsék össze és jutalmazzák meg mindazokat, akik az évben a legtöbbet tették a zsidó közösségért, akik a legjobban inspiráltak.

Azok, akik ismernek ilyet, és szeretnék őt jelölni a díjra, december 8-ig megtehetik a www.hanukatalizator.hu oldalon. A szavazás ezután kezdődik, majd december 15-én ünnepélyesen kihirdetik az idei győzteseket.

A közösség díján kívül különdíjat is osztanak. De ezen túlmenően idén szeretnék elismerésben részesíteni mindazon szervezeteket is, akik az ukrán menekültválság során a Bálint Házzal együttműködve tevékenyen és aktívan kivették a részüket a segítségnyújtásban.

A Hanukatalizátor Díjat nem véletlenül Hanuka környékére találták ki annak idején: ez az ünnep is a közösség erejéről szól, és természetesen a fényről, a reményről, az erőről. És akik másokért sokat tesznek, azok így vagy úgy, de mind ezeket az értékeket képviselik, sőt meg is valósítják őket. Ezért a Bálint Ház a közösség szimbolikus fény-adóit is szeretné kiemelni.

Az elismerést többek között olyan, a közösség által jól ismert és szeretett emberek nyerték eddig, mint Szeszler Anna, Toronyi Zsuzsa, Verő Tamás és Verő-Bán Linda, Radnóti Zoltán, Megyeri Jonatán vagy Borgula András.

A hanukatalizátor szavazás része a Bálint Ház hanukai ünnepi oldalának, ahol az érdeklődők mindent megtudhatnak a hanuka történetéről, szokásairól és az idei ünneplés helyszíneiről.

 

[popup][/popup]