A Mazsike őszi sétafesztiválja – 2022. október 7-9.

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

“Lassan magunk mögött hagyjuk a covid járványt, ami ismét két táborra osztotta az emberiséget. Egyikük – reméljük, a többség – hisz a tudományban, amelyik segített legyőzni a betegséget. A másik csoport – talán a kisebbség – mindezt a csodának tulajdonítja. Mi a többséghez tartozunk, és másokat is szeretnénk meggyőzni a tudomány fontosságáról, erejéről. Ezért is választottuk az idei Sétafesztivál kiemelt témájának a tudományt, a kutatást, az innovációt és az oktatást.”

“Több mint harminc séta, a meglátogatható intézmények többsége a tudomány világába ad betekintést.

A három napon át tartó Sétafesztivál fővédnöke Freund Tamás az MTA elnöke. A programhoz sok sikert kívánt Karikó Katalin, aki sajnálja, hogy nem tud személyesen jelen lenni.

A MAZSIKE hagyományainak megfelelően egy emlékfa ültetéssel indítja a Sétafesztivált. Ezúttal Richter Gedeonra, a nemzetközi hírű kutatóra, feltalálóra, gyógyszerészre emlékezünk faültetéssel utolsó lakhelyén, a XIII. kerület Katona József utca 21. sz. ház előtt, ahonnan 1944. december 30-án hurcolták el a nyilasok és lőtték a Dunába.

A Richter Gedeon emlékfát 2022. október 7-én, pénteken, 17 órakor ültetjük el. Az esemény jelen lesz Freund Tamás az MTA elnöke, Bogsch Erik a Richter Gedeon nyrt elnöke és Tóth József a XIII kerület polgármestere. A résztvevők ezt követően megkoszorúzzák a házon található emléktáblát.

18 órától pedig egy rövid koncerttel zárul a megnyitó a XIII. kerületi Ditrói Mór utcában, ahol Darvas Kristóf és Matisz Flóra Lili régi pesti zsidó dalokat ad elő.

Várjuk Önöket szertettel! Tartsanak velünk!”

Információ: Turai Júlia program koordinátor (+36/30/740-2601, [email protected])

[popup][/popup]