A Bálint Ház csatlakozik a Budapest Pride-hoz, és LMBTQ programokat szervez

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

A JCC Budapest – Bálint Ház idén is csatlakozik a nemzetközi Elfogadás Hónapjához, de az eddigi évekkel ellentétben nem csak a Budapest Pride által szervezett eseményeknek adnak otthont, hanem aktívan részt vesznek a felvonuláson, és zsidó sátrat állítanak a menetet lezáró Civil Faluban is.

A július 23-i eseményre mindenkit szeretettel várnak, aki csatlakozni szeretne a menethez. A sátorban pedig a témához illő ajándékokkal és edukációs anyagokkal várják az érdeklődőket.

A Bálint Ház is csatlakozott a Budapest Pride Biztonságos Terek programjához, illetve több saját rendezvényt is szerveznek a Pride Hónapban. Július 21-én a Salom Klub keretein belül tartanak egy zártkörű beszélgetést Büchler Tamással, “Tapasztalataim meleg, zsidó családapaként” címmel.

Július 23-án reggel 10 órakor pedig a Szim Salom Hitközséggel együtt rendeznek a Bálint Házban LMBTQ-támogató zsidó istentiszteletet, ahol vendég lesz Langer Ármin berlini rabbi, az ötlet eredeti gazdája is.

A JCC Budapest – Bálint Ház idén kiemelt figyelemmel foglalkozik az LMBTQ-fókuszú témákkal, így ősszel is terveznek további eseményeket.

A programsorozat a Holland Királyság Magyarországi Nagykövetségének támogatásával jött létre.

[popup][/popup]