24 versenyző mérette meg magát a II. Országos Zsidó Zenei Vetélkedő döntőjében

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Május 23-án, vasárnap tartotta a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) II. Országos Zsidó Zenei Vetélkedőjét.

“Rendkívüli érdeklődés mellett, hangos sikerrel zajlott le május 23-án, vasárnap a Budapesti Zsidó Hitközség  II. Országos Zsidó Zenei Vetélkedője” – írják sajtóközleményükben.

“A döntőben tizenkét csapat mérte össze a tudását két kategóriában. A több órán át zajló versenyre pedagógusok és egyházi személyek állítottak össze feladatsorokat, és az ország minden részéről érkező, összesen mintegy huszonnégy induló igen alapos felkészültségről adott tanúbizonyságot. Így aztán nem meglepő, hogy a zsűri senkit sem sorolt az ötödik és a hatodik helyre, inkább több helyezés tekintetében is holtversenyt hirdetett, végül tehát mindenki oklevelekkel és díjakkal térhetett haza.

Alul Czink Benjámin, Barbai Sámuel versenyzők, fent Verő Tamás, Nógrádi Gergely és Gonda Judit zsűritagok

A többek között Budapestről, Debrecenből, Kazincbarcikáról, Nyíregyházáról érkező kétfős csapatok közül az I. kategóriát a budapesti Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola második osztályos tanulói, Czink Benjámin és Barbai Sámuel (felkészítő tanár: Zucker Immanuel) nyerték meg, a II. kategóriában indulók közül pedig a debreceni Ibolya Utcai Általános Iskola ötödik osztályos tanulói, Nagy-Szendrey Noel és Nagy-Szendrey Leon (felkészítő tanár: Czeglédi Erika) teljesítettek a legmagasabb szinten.

Nagy Szendrey Noel és Leon jobbra lent

Szívből gratulálunk az összes versenyzőnek, akik közül sokan életükben most először olvashattak-tanulhattak a zsidó vallásról és kultúráról, illetve köszönjük a szervezők, Gonda Judit és Salamon Ágota mesterpedagógus, valamint dr. Verő Tamás főrabbi és dr. Nógrádi Gergely főkántor áldozatos munkáját!

A vetélkedőt a Nemzeti Kulturális Alap és a Joods Alapítvány támogatta” – zárul a BZSH közleménye.

[popup][/popup]